Care sunt cele mai importante criptomonede in afara de Bitcoin?

Care sunt cele mai importante criptomonede in afara de Bitcoin?

0 Shares
0
0
0

Criptomonedele sunt aproape intotdeauna concepute pentru a nu fi supuse manipularii si controlului guvernamental, desi pe masura ce au devenit mai populare, acest aspect de baza al industriei a luat foc. Monedele modelate dupa bitcoin sunt numite colectiv altcoins si au incercat sa se prezinte ca versiuni modificate sau imbunatatite ale bitcoinului. Toate aceste monede despre care vom discuta in urmatoarele randuri, pot fi tranzactionate pe platforma bitmahavi.com. Iata asadar care sunt acestea.

  1. Litecoin (LTC)

Litecoin, lansat in 2011, s-a numarat printre criptomonedele initiale care au urmat bitcoinului si a fost adesea denumit „argintul pentru aurul bitcoinului”. A fost creat de Charlie Lee, absolvent al MIT si fost inginer Google. Litecoin se bazeaza pe o retea de plata globala open-source, care nu este controlata de nicio autoritate centrala si foloseste „scrypt” ca dovada a muncii, care poate fi decodata cu ajutorul procesoarelor de calitate pentru consumatori.

Desi Litecoin este ca bitcoin in multe feluri, are o rata mai rapida de generare de blocuri si, prin urmare, ofera o confirmare mai rapida a tranzactiei. In afara de dezvoltatori, exista un numar tot mai mare de comercianti care accepta Litecoin. Incepand cu 9 februarie 2019, Litecoin avea un plafon de piata de 2,63 miliarde USD si o valoare per jeton de 43,41 dolari.

  1. Ethereum (ETH)

Lansat in 2015, Ethereum este o platforma software descentralizata care permite construirea si rularea contractelor inteligente si a aplicatiilor distribuite (DApps) fara a avea timp de intrerupere, frauda, control sau interferente din partea unei terte parti. Aplicatiile de pe ethereum sunt rulate pe jetonul criptografic, eter, specific platformei.

Ether este ca un vehicul pentru a se deplasa pe platforma ethereum si este cautat de majoritatea dezvoltatorilor care doresc sa dezvolte si sa ruleze aplicatii in interiorul ethereum, sau acum de catre investitori care incearca sa achizitioneze alte monede digitale folosind eter.

In 2014, ethereum a lansat o pre-vanzare pentru eter care a primit un raspuns coplesitor; acest lucru a ajutat la crearea ofertei initiale de monede (ICO). Potrivit ethereum, acesta poate fi folosit pentru a „codifica, descentraliza, securiza si tranzactiona aproape orice”.

In urma atacului asupra DAO din 2016, Ethereum a fost impartit in Ethereum (ETH) si Ethereum Classic (ETC). Incepand cu 9 februarie 2019, Ethereum (ETH) avea un plafon de piata de 12,49 miliarde de dolari si o valoare per jeton de 118,71 USD.

  1. Zcash (ZEC)

Zcash, un cryptocurrency descentralizat si open-source lansat in ultima parte a anului 2016, arata promitator. “Daca bitcoin este ca HTTP pentru bani, zcash este HTTPS”, este o analogie pe care zcash o foloseste pentru a se defini. Zcash ofera confidentialitate si transparenta selectiva a tranzactiilor. Astfel, ca https, zcash sustine ca ofera securitate suplimentara sau confidentialitate acolo unde sunt inregistrate toate tranzactiile. si publicat pe un blockchain, dar detalii precum expeditorul, destinatarul si suma raman private.

Zcash ofera utilizatorilor sai alegerea tranzactiilor „protejate”, care permit cifrarea continutului folosind o tehnica criptografica avansata sau o constructie de dovada a cunostintelor zero, numita zk-SNARK dezvoltata de echipa sa. Incepand cu 9 februarie 2019, Zcash avea un plafon de piata de 291,25 milioane dolari si o valoare per jeton de 49,84 dolari.

  1. Dash (DASH)

Dash (cunoscut initial ca darkcoin) este o versiune mai secreta a bitcoinului. Dash ofera mai mult anonimat, deoarece functioneaza pe o retea de coduri master descentralizate, care face tranzactiile aproape de neatins. Lansat in ianuarie 2014, dash a experimentat un fan in continua crestere intr-un interval scurt de timp.

Aceasta criptovaluta a fost creata si dezvoltata de Evan Duffield si poate fi extinsa folosind un procesor sau GPU. In martie 2015, „ Darkcoin” a fost rebransat la Dash, care reprezinta „numerar digital” si functioneaza in cadrul DASH-ului ticker. Reconstructia nu a modificat functionalitatea niciunei caracteristici tehnologice, inclusiv DarkSend si InstantX. Incepand cu 9 februarie 2019, Dash avea un plafon de piata de 640,76 milioane dolari si o valoare per jeton de 74,32 dolari.

Asadar, acestea sunt 4 din cele mai importante criptomonede in afara Bitcoin, care trebuie sa recunoastem ca este la un cu totul alt nivel. Cei interesati pot sa cumpere aceste monede virtuale de pe platforma bitmahavi.com, si tot aici le pot vinde mai departe sau pot face schimburi care sa ii avantajeze.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…