Beneficiile epilarii cu ceara

0 Shares
0
0
0

Epilarea cu ceara este modul sigur, economic si de incredere prin care se poate indeparta parul nedorit de pe corp. Spre deosebire de ras, ceara poate tine parul nedorit la distanta timp de pana la sase saptamani. Prin adaugarea epilarii cu ceara in rutina ta de frumusete, vei beneficia de piele mai stralucitoare si mai neteda, simtindu-te mai proaspata si mai curata.

Tipuri de epilare cu ceara

Exista doua metode de epilare cu ceara – la rece si la cald. Ambele metode implica aplicarea cerii pe piele si indepartarea ei folosind benzi speciale. Ceara rece este aplicata direct pe piele si apoi indepartata, in timp ce ceara fierbinte este aplicata si indepartata folosind benzi de panza, de hartie sau pur si simplu.

In general, ceara fierbinte este alegerea ideala daca vrei sa indepartezi parul dur si gros, numai ca, pentru a putea lucra cu aceasta ceara, vei avea nevoie si de un decantor ceara Lila Rossa, 0.9 l, 2 cuve si sita.

Unde se poate face epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara se poate face intr-un SPA profesionist sau acasa. Ceara se aplica pe piele inainte de a fi indepartata de hartie, benzi de panza sau fara nimic altceva.

Multe femei prefera ca epilarea cu ceara sa fie efectuata intr-un SPA profesionist, asa fiind mai confortabil si avand rezultate mai bune. In comparatie cu alte tehnici temporare de indepartare a parului, epilarea cu ceara este mai ieftina si mai convenabila.

Beneficiile epilarii cu ceara

  • Piele neteda si uniforma – Unul dintre cele mai mari beneficii ale epilarii cu ceara este faptul ca pielea ta se va simti neteda si uniforma.
  • Fara taieturi sau vanatai – Cu epilarea cu ceara nu risti nici un fel de taieturi sau vanatai care iti pot lasa cicatrici inestetice.
  • Fara iritatii sau alergii – Nu exista substante chimice implicate in procesul de epilare cu ceara, asa ca acesta creeaza foaret rar iritatii sau alergii ale pielii.
  • Parul va creste mai lent – Dupa epilarea cu ceara, cresterea parului este foarte lenta, uneori durand intre patru si sase saptamani. De asemenea, este posibil ca el sa devina mai fin si mai rar.
  • Imbunatatirea texturii pielii – Pe langa eliminarea excesului de par nedorit de pe corp, epilarea cu ceara elimina si stratul superior al celulelor uscate si moarte ale pielii. Rezultatul este imbunatatirea considerabila a texturii pielii – un efect care nu se poate obtine cu cremele de epilare sau prin ras. Unele tipuri de ceara contin chiar aloe sau unt pentru a hidrata piele si a imbunatati tonusul si textura ei.

Sfaturi inainte si dupa epilarea cu ceara

Pentru o experineta cat mai buna, retine cateva sfaturi inainte si dupa epilarea cu ceara:

  • Exfoliaza pielea cu o zi inainte de programarea la epilat.
  • Nu aplica lotiune corporala in ziua programarii.
  • Daca nu faci fata prea bine durerii, ia un Advil cu o ora inainte de programare.
  • Evita orice tratament fierbinte timp de 24 de ore dupa epilare (baie, sauna, aburi, pat de bronzare, etc.)
0 Shares
You May Also Like