turmeric roots on wooden table

Aromaterapie – Ulei esenţial de Turmeric

0 Shares
0
0
0

Uleiul esenţial de Turmeric pe care îl găsești pe site-ul dianagubas.com oferă suport excelent pentru sănătatea sistemului digestiv: ușurință după masă, protecție sporită împotriva infecțiilor și invaziilor parazitare, eliminarea flatulenței și a focarelor inflamației cronice. Încălzește corpul atât fizic, cât și senzual, fiind un bun afrodiziac.

Uleiul esențial de turmeric DoTERRA este obținut din portaltoiul de turmric proaspăt cultivat în Madagascar. Turmericul este un ingredient pentru multe feluri de mâncare asiatice și are un gust fierbinte și aromat. Turmericul promovează sănătatea sistemului digestiv, ajută la ameliorarea indigestiei și la ameliorarea stării de vomă. 

Efecte asupra sferei emoționale 

Din punct de vedere emoțional, uleiul esențial de turmeric are un efect înălțător care ameliorează apatia, indiferența și letargia. Cu toate caracterele sale tonice, turmericul este un ulei încălzitor al sufletului, care redă nu numai forța fizică, ci și mentală, contribuind la o recuperare rapidă după evenimente dificile, operații și boli. Din punct de vedere al proprietăților psihoterapeutice în aromoterapie, este un instrument super eficient pentru lucrul cu persoanele cu tulburări psihosomatice și emoționale de cea mai variată severitate și caracter, inclusiv complexe, nesiguranță, frici și agresivitate. 

Când este folosit pentru aromatizarea încăperilor, uleiul de turmeric poate spori concentrarea și îmbunătăți memoria și gândirea. Uleiul de turmeric promovează integritatea, armonia dezvoltării personalității, ajută la găsirea soluției potrivite în sfera romantică, întărește fermitatea și determinarea. Se crede că parfumul turmericului induce dorința, inspiră și atrage bogăția. Principalele sale beneficii sunt sprijinirea sănătății sistemului digestive, eliminarea flatulenței, a indigestiei, are proprietăți antiseptice. 

Turmericul, a cărui aromă răcoritoare și revigorantă este familiară pentru toată lumea, de la condimentele sale picante orientale și băuturile revigorante de vară, este o plantă unică, cunoscută ca vindecătoare încă din vremea civilizațiilor antice. Ca un tonic și afrodiziac eficient, turmericul a fost utilizat cel mai activ în Asia de Sud-Est, considerându-l un vindecător universal, normalizând digestia, ajutând la îndepărtarea lichidului din corp, restabilind bunăstarea normală în căldură extremă și având proprietăți antibacteriene. 

Turmericul a venit în Europa doar în Evul Mediu, dar chiar și aici a câștigat rapid statutul de medicament vindecător și un condiment extrem de util și a fost chiar considerat una dintre principalele plante pentru prevenirea teribilei ciume. Prețurile pentru rădăcina miraculoasă, despre care au fost scrise în mod activ fabule și legende, a crescut literalmente zi de zi și astfel, turmericul a devenit rapid unul dintre cele mai scumpe condimente. Turmericul, lăudat de Confucius, nu își pierde statutul astăzi, în timp ce proprietățile sale de vindecare sunt pe deplin caracteristice uleiului esențial extras din rădăcinile suculente ale plantei.

Aplicații și dozare

La contactul cu pielea, provoacă senzație de arsură, adesea roșeață și are un efect pronunțat de încălzire timp de până la 4 minute.

Pentru o lampă de aromă amplasată într-o cameră standard de cel mult 15 metri pătrați, sunt suficiente maximum 5 picături de ulei de turmeric (aromatizarea camerelor este cea mai bună metodă pentru a face față problemelor psiho-emoționale).

Pentru inhalările fierbinți, este mai bine să te limitezi la o picătură de turmeric, în timp ce procedurile, chiar și pentru inhalările reci, sunt reduse la 4-5, maximum 7 minute.

Este suficient să adăugi 3 picături de turmeric în baia aromată, iar pentru masaj adaugă 4 picături, diluate în ulei de bază lichid.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…