Young beautiful couple with hiking backpacks go camping. Attractive woman and handsome man relaxing together in nature near tent.

4 motive să te convingi că următorul cadou de neuitat trebuie să fie o experiență

0 Shares
0
0
0

Chiar dacă nu suntem în luna cadourilor , timpul zboară repede, așa ca ar trebui deja să ne gândim ce cadouri să alegem pentru cei dragi. Și din dorința de a oferi ceva extraordinar, ne impacientăm când nu găsim acel ceva perfect pentru a-l dărui. În acest an, vă provocăm să rulați următorul scenariu. Nu cumpărați doar un cadou –oferiți o experiență. De ce? Pentru că sunt pline de semnificație și nu le  poți compara cu nimic altceva. Până la urmă, câte plimbări cu elicopterul ai ocazia să faci într-o viață? Gândiți-vă!

Vă invit mai departe să citiți câteva motive amuzante și folositoare pentru a-i putea surprinde pe cei pe care îi iubim.

1. Experiențele nu se demodează

Îmbrăcămintea da(moda și tendințele vestimentare se schimbă anual). La fel și tehnologia. În loc să cumperi pentru cei dragi articole in trend doar în acest sezon, optează pentru ceva care nu iese niciodată din modern: o experiență de neuitat. O călătorie la Disneyland Paris sau la Parcul de distracții Prater din Viena cu copiii nu se va demoda niciodată.

2. Oamenii de știință confirmă

Psihologii cunosc câte ceva despre cum funcționează creierul nostru, așa că vom avea încredere în părerile lor. Faceți cunoștință cu adaptarea hedonică. Această înseamnă că, oricât de minunat pare un cadou inițial, acest sentiment începe să se estompeze pe măsură ce obiectul devine parte din viața noastră de zi cu zi. Fericirea obținută de sentimentul de a oferi sau a primi – oricât de uimitoare pare inițial – scade progresiv dacă devine rutină sau ceva predictibil. Acesta este motivul pentru care oferirea unei experiențe iese în evidență cu adevărat. Aceasta înseamnă că un zbor de agrement cu balonul cu aer cald cu prietenii sau o drumeție romantică la răsărit va rămâne în mintea noastră (și chiar se va îmbunătăți în timp) mult mai mult decât orice cadou.

3. Amintirile durează pentru totdeauna, lucrurile nu

Cadourile materiale sunt trecătoare. Jucăriile se rup, ceasurile se opresc, aparatura se strică. Amintirile nu. Sunt imagini cu oamenii pe care îi iubim cel mai mult în diferite locuri și ipostaze, care rămân veșnic. Acest lucru le face mai valoroase decât orice puteți băga într-o cutie.

4. Cadourile nu le poți împărți cu alții, experiențele da

Cel puțin, probabil că nu vrei. Experiențele, pe de altă parte, sunt menite să fie împărtășite. În loc să-i oferiți celui mai bun prieten sticla preferată de vin roșu, rezervați-vă o călătorie la Crama Histria pentru un weekend de degustări de vin de neuitat. Cu siguranță că vor fi vinuri mai mult decât suficiente.

Dar… Cum împachetăm un cadou experiență?

Acum, după ce v-am spus motivele pentru care ar trebui să oferiți  cadouri experiențe, pariez că aveți zeci de idei pentru toți cei preferați. Dar probabil că vă mai macină o întrebare: cum pot împacheta un asemenea cadou? Se știe că există ceva special în ceea ce privește desfacerea cadourilor, așa că nu ezitați să fiți creativi. Puteți de exemplu să imprimați o imagine a activității și să o împachetați ca pe un cadou obișnuit. Posibilitățile sunt nesfârșite! Și dacă pur și simplu nu puteți decide ce experiență să faceți cadou, nu vă faceți griji. Puteți oricând să le oferiți persoanelor dragi libertatea de a alege o experiență incredibilă pentru ei înșiși (și poate chiar vă vor invita cu ei).

0 Shares
You May Also Like