Tocatoare pentru agricultura: afla mai multe despre fiecare tip in parte

Tocatoare pentru agricultura: afla mai multe despre fiecare tip in parte

0 Shares
0
0
0

Tocatoarele folosite in agricultura sunt una dintre cele mai folosite utilaje pentru oricare dintre culturi. Aceste tocatoare ne permit sa reducem marimea buruienilor, a ramurilor si a plantelor care dauneaza cresterii culturilor. Adica, aceste masini zdrobesc toate deseurile datorita miscarilor continue cu forta si strivire. Toate aceste resturi sunt folosite ulterior ca materie organica pentru fertilizarea pamantului sau hranirea animalelor domestice de curte, oferind o mare valoare.

In plus, tocatoarele din agricultura au o a doua utilizare: ca extractor. De asemenea, ele pot fi folosite pentru presarea si prelucrarea anumitor fructe si astfel extragerea substantelor de interes.

Inainte de a incepe sa vorbim despre diferitele tipuri de tocatori care exista pe piata, este important sa ne uitam la una dintre caracteristicile sale fundamentale:  sezonalitatea. Utilizarea acestui utilaj este limitata la o anumita perioada a anului, deoarece buruienile (cum ar fi lucerna) apar doar in timpul anumitor sezoane. Acesta este momentul in care trebuie sa utilizati un tocator lucerna Micul Fermier pentru a reduce dimensiunea tuturor acestor buruieni si resturi de taiere si pentru a le adauga inapoi pe camp pentru a servi drept compost, sau a le pune la uscat pentru animale.

Tipuri de tocatoare pentru agricultura

Tocatoarele din vremurile actuale sunt proiectate atat pentru tractoare de putere mica, cat si pentru cele de putere medie si mare. In plus, in functie de model, sunt indicate pentru taierea resturilor de diferite culturi (de exemplu: lucerna, vita de vie, maslini, pomi fructiferi, iarba, material lemnos etc.).

Modelul 9Z MF este indicat pentru tractoare de putere redusa sau medie care lucreaza cu lucerna, resturi de iarba, lastari de vita de vie sau alte resturi cu diametrul maxim de 3 cm.

In raport cu acest model anterior se remarca si cele indicate pentru taierea resturilor de maslini si alti pomi fructiferi si ramuri de vie. Exista mai multe modele in functie de puterea tractorului la care este cuplata masina si de dimensiunea maxima a fragmentului care poate fi procesat. Modelele TGG, TGL sau TGA au o dimensiune maxima a ramurilor de 5 cm. Pe de alta parte, exista modelul TSV care poate prelucra ramuri de pana la 8 cm. Modelele TSPro si Tag  functioneaza cu ramuri de pana la 12 cm si, in final, modelele TPro sau TFA pana la 15 cm.

Tocatorul TRC este indicat pentru alte tipuri de reziduuri de cultura. In acest caz, ne referim la reziduuri de genul: cartofi, porumb, trestie de zahar sau floarea soarelui, printre altele. Este capabil sa prelucreze resturi cu o valoare egala sau mai mica de 8 cm.

Pe de alta parte, daca doriti sa maruntiti material lemnos de diametru mic (pana la 6 cm), cel mai potrivit model de tocator este modelul TKR.

In cele din urma, cel mai puternic tocator si cel care este pregatit pentru cele mai dificile conditii de pomi fructiferi sau altii cu ramuri mari (pana la 12 cm), este TSFA. Este folosit in principal pentru maslini, portocali, lamai si migdali.

Pe scurt, tocatoarele pentru agricultura sunt masini foarte utile, chiar daca functionarea lor este limitata la o anumita perioada a anului. Alegerea celui mai potrivit tip de tocator in fiecare caz ne va face munca si mai eficienta, asa ca recititi acest articol de cate ori considerati necesar si alegeti cel mai potrivit tocator, in functie de nevoile dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like