Sfaturi utile pentru convorbiri si interviuri video

0 Shares
0
0
0

Gesturile sunt importante – ele va ajuta sa va aduceti la viata pe ecran. S-ar putea sa aveti nevoie, de asemenea, sa faceti pauze in mod artificial mai lungi in timpul unui chat video, deoarece exista intotdeauna un pic mai mult timp de intarziere decat credeti, adauga Jackson.

Si cu mult inainte de a incepe, aflati instructiunile si instrumentele de chat pe care le veti folosi. In special, aflati cum functioneaza functiile de chat si de partajare a ecranului, astfel incat sa fiti mai increzatori in timpul interviului.

“Schimbul de documente, indicarea adreselor Web si asa mai departe pe chat-ul Web va ofera o mare oportunitate de a va arata priceperea tehnica”, spune Denise Kalm, autorul carierei Savvy: pastrarea si transformarea slujbei tale.

Tehnologii profesionisti, in special, ar trebui sa fie pregatiti sa-si demonstreze abilitatile in timpul apelului. De exemplu, fiti gata sa impartiti ecranul astfel incat intervievatorul sa poata vedea proiectele pe care le-ati lucrat, spune Todd Rhoad, directorul director al BT Consulting, o firma de consultanta in cariera, in Lititz, PA.

In cele din urma, asigurati-va ca nu sunteti distras de faptul ca va aflati pe calculatorul dvs. “Va rugam sa nu faceti multitasking”, spune Annkur P. Agarwal, co-fondator al site-ului mobile PriceBaba din Mumbai.

“Daca va uitati la e-mailurile dvs. sau sunteti pe Facebook sau daca exista notificari pe telefonul dvs., putem vedea cand sunteti distrasi. Luati interviul profesional, va rog. Va asteptam la studio videochat Money-studio.ro.

In timp ce acest lucru ar putea fi de la sine inteles, urmarirea este o necesitate, chiar si pentru un interviu video de chat, spune Myhal. Trimiteti pe e-mail note de multumire si implicati-va cu intrebari sau documentatii pentru tot ce a aparut in timpul interviului. Aratati ca sunteti interesat de locul de munca.

Daca interviul video merge bine, vi se poate cere sa veniti la un interviu in persoana, ceea ce inseamna ca ati urmat probabil sfaturile prezentate aici.

Industria videochat a inflorit in ultimii trei ani. A inceput acum 10 ani, impreuna cu viteza in plina expansiune a internetului, dar a decolat intr-adevar cu 3 – 4 ani in urma, cu tot mai multe studiouri deschise pentru clientii din strainatate. Astazi, in industrie exista peste 100.000 de persoane, un numar comparabil cu cel al industriei IT unde avem aproximativ 110.000 de specialisti.

Cifra de afaceri a industriei este estimata oficial la 100 de milioane de euro in fiecare an, dar in mod neoficial se ridica la 300 de milioane de euro. Diferenta ar putea rezulta din faptul ca nu toate femeile lucreaza legal; unii dintre ei invata cum sa o faca intr-un studio profesional si apoi sa mearga solo.

Chiar si pentru agentiile pe deplin legale, este dificil sa se inregistreze toti lucratorii lor datorita faptului ca locul de munca “model videochat” nu exista din punct de vedere tehnic, asa ca trebuie sa utilizeze alte descrieri pentru locurile de munca pe care le fac femeile, cum ar fi asistentul IT sau hostessul.

Agentia noastra a investit 350 000 EUR intr-un nou birou in 2017, care are dimensiuni de peste 800 mp. Investitia ar putea fi mare pentru un singur birou, dar au fost convinsi ca va fi recuperat in doar un an.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…