Priza: Ce este? Importanta, Utilizari, Avantaje

Priza: Ce este? Importanta, Utilizari, Avantaje

0 Shares
0
0
0

Ce sunt prizele de alimentare?

O priza este un element electric care are capacitatea de a alimenta cu energie electrica, orice dispozitiv care este conectat la acesta.

Ceea ce se intampla este ca permite trecerea curentului prin foi de metal interne, situate in gaurile iesirii. Cand reusesc sa intre in contact cu mufa soclului, circuitul se inchide si incepe sa transmita energie electrica.

Importanta prizelor de alimentare

Este foarte important sa avem prize de alimentare, deoarece acestea ne ofera acces la curentul electric la orice dispozitiv sau dispozitiv care are nevoie de acest tip de conexiune. Cauti cele mai bune modele de prize? Intra aici si vezi prize de la Electriceconstructii.

Utilizari ale prizei de alimentare

Printre principalele utilizari ale prizei, se numara:

 • Pentru conexiuni electrice in case, case, centre comerciale, spitale, supermarketuri etc.
 • Pentru a facilita circulatia curentului la echipamentele electrice si electronice.

Avantajele prizei de alimentare

Unele dintre cele mai importante avantaje ale instalarii unei prize de alimentare sunt:

 • Permite conectarea unuia sau mai multor dispozitive in aceeasi priza.
 • Ofera securitate in conexiunile electrice.
 • Ele sunt capabile sa reduca riscul de scurtcircuite.

De ce exista atat de multe tipuri de prize?

 • Exista atat de multe tipuri de prize, deoarece exista standarde diferite de energie electrica la nivel international. Diferite tipuri de prize au fost dezvoltate astfel incat acestea sa poata fi compatibile cu diferite standarde de putere. Unele dintre cele mai comune standarde sunt standardul european, standardul american si standardul chinezesc. Fiecare dintre aceste standarde are propriile specificatii pentru masurarea energiei electrice, ceea ce inseamna ca prizele trebuie sa fie proiectate special pentru fiecare standard.

Intrebari conexe

De ce se folosesc prizele electrice?

 • Prizele electrice sunt utilizate ca mijloc de conectare a dispozitivelor electrice la reteaua electrica a unei cladiri. Aceste prize permit ca energia electrica sa circule catre dispozitivele conectate, permitandu-le sa functioneze. Prizele electrice sunt reglementate de codurile de constructie care stabilesc standardele pentru instalarea si utilizarea lor

 

Care sunt cele mai frecvent utilizate prize electrice?

 • Cele mai frecvent utilizate prize sunt cu doua picioare si cu trei picioare. Cele cu doi pini sunt utilizate pentru prize de 110 volti, iar cele cu trei pini sunt utilizate pentru prize de 220 de volti.

 

Cum pot fi imbunatatite prizele electrice?

 • Prizele electrice pot fi imbunatatite in mai multe moduri. Acestea pot fi inlocuite cu un model mai nou si imbunatatit sau adaptoarele pot fi adaugate pentru a-si imbunatati functionarea. De asemenea, acestea pot fi curatate si intretinute in stare buna pentru a evita problemele electrice.

Importanta planificarii iluminarii casei

 • Pentru a obtine o iluminare adecvata in toate incaperile casei, trebuie facuta o buna planificare a iluminatului inainte de efectuarea lucrarilor, in acest fel vom evita evenimentele neprevazute in timpul executiei si depasirile de costuri.
 • Un design bun de iluminat ar trebui sa raspunda nevoilor chiriasilor dvs., precum si gusturilor lor, acordand prioritate confortului si functionalitatii. Trebuie sa ne gandim la numarul de puncte de lumina de care avem nevoie, la locatia lor, la proiectarea instalatiei electrice, la tonul si cantitatea de lumina, la combinatia diferitelor tipuri de lampi, la tehnologia pe care o vom folosi, la disponibilitatea luminii naturale etc. Exista multe lucruri de retinut, asa ca va recomandam sa mergeti la un profesionist pentru a va ajuta sa definiti in avans aceste puncte pe care vi le-am spus.

Caldura si cantitate de lumina

 • Pentru a proiecta iluminarea fiecarei incaperi trebuie sa studiati diferiti parametri, unul dintre ei fiind tonul si cantitatea de lumina. Tonul sau temperatura de culoare a luminii este senzatia pe care ochiul uman o percepe in fata unei lumini. Este clasificat in 3 nuante de culoare si se masoara in grade Kelvin.
 • Lumina calda are tonuri galbui si este sub 3.300 de Kelvin. Este potrivit sa se creeze medii confortabile, intime si relaxante, astfel incat sa fie de obicei folosit in dormitor, living, sufragerie, hol si coridoare.
 • Emisia intre 3.500 si 5.500 ºK este considerata lumina neutra, are o tonalitate mai naturala, astfel incat permite aprecierea culorilor obiectelor cu mai mult realism. Lumina neutra este comuna pentru a gasi in chiuveta, bucatarie si dressing.
 • In cele din urma exista lumina rece, cu tonuri de alb albastru, de la 5.500 de grade Kelvin. Acest tip de iluminare creste senzatia de iluminare. Intr-o casa le putem gasi in garaj, camera de depozitare, birouri si zone de lucru.
 • In aceeasi zona puteti aplica, de asemenea, ocombinatie de nuante de lumina pentru a produce efecte vizuale diferite si pentru a obtine o atmosfera mult mai placuta. De exemplu, intr-o camera de zi puteti utiliza o lumina uniforma mai calda pentru a seta starea de spirit in timp ce va uitati la televizor si o lumina mai alba pentru zona de citire.
0 Shares
You May Also Like