Ce caracteristici esentiale ar trebui sa aiba scaunele de plaja?

 Ce caracteristici esentiale ar trebui sa aiba scaunele de plaja?

0 Shares
0
0
0

Cand ne gandim la utilitatea scaunelor de plaja, primul lucru care ne vine in minte este confortul. Prin urmare, daca dorim sa stabilim cateva caracteristici fundamentale pe care trebuie sa le aiba scaunul nostru, nu putem pierde din vedere acest aspect:

  1. Scaunul nostru de plaja trebuie sa fie realizat din materiale de calitate care sa ne permita sa mentinem o postura corecta a spatelui.
  2. Scaunul nostru de plaja ar trebui sa fie confortabil, chiar daca petrecem mult timp stand pe el.
  3. Scaunul nostru de plaja ar trebui sa fie usor si usor de transportat. In caz contrar, vom ajunge sa nu o scoatem din casa.
  4. Scaunul nostru trebuie sa fie rezistent pentru a ne rezista mai mult de o vara.

Dintre toate aceste aspecte, cel mai important este primul. De fapt, unul dintre motivele pentru care scaunele de plaja nu pot fi confortabile este durerea de spate.  Vezi aici sezlonguri pliabile.

Ce sunt asa-numitele scaune de plaja cu gravitatie zero?

In ultima vreme, am auzit multe despre scaunele de plaja cu gravitatie zero. Cu toate acestea, exista inca multi oameni care nu sunt prea clari cu privire la ceea ce sunt. Ei bine, ne pare rau sa va spunem ca nu este un scaun de plaja pentru astronauti, dar, desigur, tehnologia sa va va face sa va simtiti ca si cum ati zbura.

Mecanica acestui tip de scaune permite corpului sa fie complet suspendat in aer, fara ca vreo forta gravitationala sa actioneze asupra acestuia. Pentru aceasta, ele sunt capabile sa distribuie greutatea de-a lungul intregii suprafete. Ele sunt foarte benefice pentru persoanele cu probleme de spate sau pentru persoanele in varsta carora de multe ori le este greu sa se ridice din scaune.

Scaunele de plaja cu gravitatie zero sunt pliabile si, in acelasi timp, foarte confortabile de transportat. Este o investitie excelenta pentru relaxare extrema.

Ce puteti face pentru a avea grija de scaunul de plaja?

Deoarece sunt produse pe care le folosim de obicei doar in timpul verii, ideal ar fi ca acestea sa ne dureze cativa ani. Cu toate acestea, in multe ocazii, faptul ca facem intretinerea incorecta a scaunelor de plaja inseamna ca, dupa sezon, trebuie sa scapam de ele si sa cumparam altele noi.

Prin urmare, pe langa curatarea acestuia dupa fiecare utilizare (chiar daca este pur si simplu asigurandu-va ca nu exista urme de nisip sau pete), este esential sa le lasati in stare buna inainte de a le depozita pentru anul urmator. Aceasta implica nu numai curatarea, ci si depozitarea corecta a acestora:

  1. Curatati scaunele acordand o atentie deosebita indepartarii oricarui nisip sau sare ramasa in ele.
  2. Asigurati-va ca scaunele de plaja sunt complet uscate dupa spalare. Umiditatea prelungita poate duce la mucegai sau deteriorarea materialelor.
  3. Acoperiti-le, daca este posibil, cu panza. In acest fel, ele vor fi mai protejate de temperatura sau de alti agenti care le pot deteriora.
  4. In mod ideal, locul de depozitare nu ar trebui sa fie prea umed. Dar, daca nu exista alta alegere, amintiti-va pungile.

Criterii de achizitie

Si, in cele din urma, ajungem la ceea ce conteaza cu adevarat: cum sa alegem scaunul de plaja care se potriveste cel mai bine? Daca v-ati intrebat acest lucru de multe ori si, in cele din urma, ati decis sa cumparati unul dintre primele pe care le-ati vazut (si a mers prost), aici va lasam metoda infailibila pentru a o face bine. Atentie!

Tipul de scaun de plaja si de vacanta

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont pentru ca achizitia scaunului de plaja sa fie un succes este tipul de vacanta pe care il vom avea. Si veti spune, “In mod clar, ma duc la plaja.” Da, dar veti sti ca puteti merge la plaja in multe feluri si ca nu este acelasi lucru sa stati la cativa metri de mare decat sa trebuiasca sa luati masina in fiecare dimineata.

Daca mergem, este mai important ca scaunul sa fie usor de transportat decat daca il vom transporta in masina.

In plus, pentru a decide intre unul dintre cele doua tipuri de scaune de plaja pe care le-am mentionat anterior (pliabile si gonflabile) va trebui sa ne gandim la activitatea noastra pe plaja.

Astfel, in timp ce scaunele de plaja pliabile incorporeaza de obicei pozitii diferite si sunt ideale pentru a petrece mult timp pe ele, gonflabilele ne permit sa le folosim atat in nisip, cat si in apa.

Materiale

Fara indoiala, un alt factor fundamental pe care trebuie sa il evaluam atunci cand alegem scaunul de plaja ideal pentru noi sunt materialele cu care este fabricat. In general, cele mai frecvent utilizate materiale sunt tesaturile (textilene), plasticul, otelul inoxidabil si aluminiul. Acest lucru se datoreaza rezistentei sale mari la caldura si umiditate.

0 Shares