Pentru ce este bun cimbrul? 7 beneficii ale acestei plante

Pentru ce este bun cimbrul? 7 beneficii ale acestei plante

0 Shares
0
0
0

Probabil ca ai auzit de cimbru, nu? De fapt, in prezent, multi oameni nu au incercat inca aceasta planta. Cu toate acestea, a fost folosit din cele mai vechi timpuri in diverse scopuri, cum ar fi uzul medicinal.

Cimbrul, cunoscut și sub denumirea de pennyroyal sau timus, este o plantă aromatică din specia Thymus vulgaris, care pe lângă faptul că este folosită în gătit pentru a da aromă și gust preparatelor, are și proprietăți medicinale antiinflamatoare, antioxidante, expectorante și neuroprotectoaremotiv pentru care este folosit in medicina alternativa pentru tratarea problemelor de sanatate precum bronsita, tuse si chiar pentru Alzheimer.

In plus, ea a ajutat si la compunerea tamaiei grecesti, precum si a bauturilor alcoolice pentru poporul roman. Vrei sa descoperi mai multe despre diferinte plante naturale si artificiale?

Cimbru: care sunt beneficiile?

De fapt, aportul de cimbru este foarte important pentru a ne mentine sanatatea. De aceea am selectat sapte beneficii oferite de consumul acestei plante. Fi atent!

  1. Aceasta planta are actiune antiseptica

In prezent, cimbrul este adesea folosit in produsele de ingrijire orala. De altfel, ajuta si la compunerea bunurilor pentru curatarea mainilor. Acest lucru se datoreaza timolului, o componenta mirositoare tipica care contine caracteristici antiseptice. Ele ajuta la tratarea infectiilor, precum si la eliminarea ciupercilor si a altor agenti nedoriti.

  1. Stimuleaza imunitatea

Aceasta planta puternica ajuta organismul sa produca globule albe. Asta pentru ca este o sursa de vitamina C. Din acest motiv, acest condiment este extrem de potrivit pentru cei care au nevoie sa creasca productia de leucocite in organism.

  1. Stimuleaza productia de globule rosii

De fapt, acest ingredient stimuleaza si productia de globule rosii din sange datorita concentratiei mari de fier. Are si alte minerale importante pentru corpul nostru. In plus, cimbrul ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin.

  1. Cimbrul previne cancerul

Datorita prezentei agentilor antioxidanti precum flavonoidele, aceasta planta previne actiunea radicalilor liberi, precum si cresterea celulelor canceroase. Pe langa aceasta, ajuta si la prevenirea procesului de imbatranire prematura a pielii. La urma urmei, cimbrul este menit sa combata stresul antioxidant.

  1. Este eficient impotriva otravirii

In vremuri mai vechi, acest condiment era adesea folosit pentru a combate otravirea. La urma urmei, exista o mare concentratie de proprietati care ajuta procesul de decontaminare. De altfel, aceasta planta puternica ajuta si la combaterea contaminarii alimentelor.

  1. Combate hipertensiunea arteriala

Evident, unele alimente sunt foarte eficiente pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala. Cimbrul se numara printre ele, asa ca trebuie inclus in dieta. Chiar si pentru ca unii agenti prezenti in compozitia sa sunt mari aliati in reducerea tensiunii arteriale. In plus, scade colesterolul rau si creste colesterolul bun.

  1. Consumul de cimbru imbunatateste sistemul respirator

Fara indoiala, sistemul respirator este foarte beneficiat de ingestia acestei plante. Acest lucru se datoreaza actiunii sale expectorante eficiente. De fapt, contine si componente care ajuta la combaterea inflamatiei. Printre acestea se numara astmul, rinita, sinuzita, bronsita si alergia.

In concluzie, acum ca incepi sa cunosti beneficiile acestei plante, si anume cimbrul, profita de ocazie pentru a-l introduce atat in bucataria ta, cat si in sertarul cu medicamente naturiste.

0 Shares
You May Also Like