O excursie in lumea remediilor florale

O excursie in lumea remediilor florale

0 Shares
0
0
0

Florile sunt atat de frumoase! Insa florile sunt si intelepte, ne arata calea naturii ca o experienta perfecta, completa. Din acest motiv, ele pot fi remedii magice pentru diferite probleme. Iata cele mai importante lucruri de stiut despre remedii florale naturiste pe scurt.

Ce este terapia cu flori?

Treapia cu flori sau floriterapia este o metoda naturala de vindecare vibrationala si face parte din terapiile holistice. De aceea, aceste terapii respecta individul in intregul sau, adica corp-minte-suflet.

Despre ce e vorba?

In terapia cu flori sunt folosite esente de flori salbatice pentru a preveni si trata: disconfortul emotional, starile negative si de anxietate, tulburari de origine psihosomatica si asa mai departe.

Fiecare remediu floral poarta o vibratie energetica specifica si pozitiva care actioneaza la un nivel subtil, adica la nivelul energiei, asupra campului nostru electromagnetic, ajutandu-ne sa iesim din labirintele in care suntem pierduti. Este o cale naturista de urmat, ce va avea numai efecte benefice.

Cand s-a nascut terapia cu flori?

Din vremuri stravechi. Samanii au folosit unele soiuri de flori salbatice comestibile pentru a vindeca anumite afectiuni. Acelasi lucru se intampla in Egipt si in Est. In Europa, florile au inceput sa fie folosite in epoca romana. Dar adevaratul pionier al terapiei florale a fost doctorul englez Edward Bach, in primul deceniu al secolului al XX-lea.

Bach credea ca boala este rezultatul unei dizarmonii interioare, care provine din ganduri si sentimente negative care se reflecta apoi la nivel fizic. Nu exista o adevarata vindecare fara pace sufleteasca si bucurie interioara, a spus Bach.

Pentru a elibera fiinta umana de conflicte, tristete, frici, anxietati, pe scurt, pentru a vindeca bolile sufletului, a ales treizeci si opt de flori salbatice, fiecare incarcate cu o energie vindecatoare speciala.

In scurt timp, terapia cu flori Bach s-a raspandit peste tot in lume, fiind fidela cautarii re-armonizarii florilor si a repararii profunde a ranilor sufletesti. Printre noile “repertorii” de remedii florale gasim in special florile din Australia, un continent unde se regaseste o intelepciune straveche combinata cu o forta energetica incredibila.

Cum se aleg florile salbatice, de ce acea floare si nu alta?

Natura din jurul nostru ne spune pur si simplu cum si unde ne poate ajuta. Este necesar sa o observam pentru a-i interpreta semnele, pentru a-i intelege limbajul. Fiecare planta are o anumita semnatura pentru a comunica omului functia benefica proprie.

Realitatea nu trebuie citita doar in functie de caracteristicile sale externe, ci si prin intermediul cheilor energetice si simbolice care o compun. Provenienta, culoarea, forma florii, familia botanica, orientarea in spatiu, relatia cu mediul, sunt absolut semne care ii ofera florii anumite puteri.

Cum sunt pregatite esentele?

Esentele de flori sunt preparate prin plasarea corolelor de flori intr-un recipient de sticla umplut cu apa de izvor. Apoi sunt expuse la soare cateva ore dimineata. Pentru unele flori, pregatirea are loc in timpul expunerii nocturne la lumina lunii. Aceasta este faza in care florile isi elibereaza amprenta energetica in apa. Vorbim, de fapt, despre anumite tincturi pe baza de flori.

Picaturile sunt turnate direct in gura sau se dilueaza in putina apa. Dar pot fi puse si pe piele, intr-o crema neutra sau in uleiuri. Sau vaporizati-le in mediu, pentru a crea un loc sanatos, pozitiv si armonios.

Pentru cine sunt potrivite?

Pentru toata lumea. Esentele de terapie florala contin doar informatiile energetice ale florii si nu au contraindicatii sau efecte secundare. Prin urmare, acestea pot fi administrate in conditii de siguranta pentru un numar mare de persoane, deoarece nu exista niciun tip de interactiune cu medicamente sau alte substante. Ele sunt, de asemenea, benefice pentru prietenii nostri care nu cuvanta si pentru plantele noastre.

Daca doresti sa gasesti astfel de esente de flori pentru terapie, intra acum pe esteto.ro.

0 Shares
You May Also Like