Lemne sau peleti – cum sa iti incalzesti casa

0 Shares
0
0
0

Chiar daca in mediul rural rareori exista posibilitatea de a opta pentru atât de confortabila centrala pe gaz, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti in totalitate la confort. Iar asta deoarece exista inca o multime de alternative foarte ok pe combustibil solid.

Prin urmare, nu putine sunt persoanele care apeleaza la combustibil solid pentru a-si incalzi casa. Dar si in acest sens pot aparea mai multe dileme, deoarece exista mai multe tipuri de combustibil solid. Cele mai populare tipuri de combustibil solid sunt lemnele, peletii si carbunii, insa in acest articol vrem sa discutam despre primele doua tipuri.

Iar asta deoarece multe persoane se intreaba ce tip de combustibil ar trebui sa foloseasca pentru a-si incalzi locuinta. Ei bine, impreuna cu echipa de la www.centrale-seminee.ro ne-am pregatit sa iti prezentam câteva motive pentru a opta pentru incalzirea cu ajutorul peletilor. Iata care sunt acestea:

Poti opta pentru un sistem de incalzire atragator

In oferta celor de la centrale-seminee.ro poti gasi mai multe modele termoseminee pe peleti a caror design cu siguranta il vei gasi a fi foarte atragator. Iar in afara de aspectul foarte atragator al acestora, termosemineele pe peleti mai sunt recomandate si datorita faptului ca pot fi instalate chiar si in interiorul locuintei.

Astfel, in noptile foarte geroase de iarna nu te vei mai vedea nevoit sa iesi din casa sa alimentezi centrala ci vei putea face asta chiar din interiorul locuintei.

In plus, te vei putea bucura de imaginea focului arzând dar si de un sistem de incalzire foarte confortabil. Suna bine, nu?

Randamentul peletilor este excelent

Din punct de vedere al randamentului, peletii se dovedesc a fi cea mai inspirata alegere. Iar asta deoarece este tipul de combustibil cu cel mai bun randament.

Ce inseamna asta? Ei bine, putem traduce asta printr-un consum mult mai bun de combustibil. Atâta timp cât vei folosi un sistem de incalzire eficient, asa cum sunt termosemineele pe peleti recomandate mai sus te vei putea bucura de costuri mult mai bune pentru incalzire, facând economii considerabile.

Vrei sa platesti mai putin pentru caldura? Ei bine, alege peletii!

Este mai usor sa lucrezi cu peletii

Atâta timp cât alegi sa iti incalzesti casa folosind peleti atunci vei reduce cu mult volumul de munca pe care l-ai fi avut in cazul incalzirii cu lemne. Peletii ii cumperi gata ambalati, sunt mai usor si totodata depozitarea lor se face mult mai simplu.

Chiar si alimentarea este mult mai usor de realizat cu peleti decât cu lemne, deoarece nu vei avea greutati mari de ridicat.

Peletii reprezinta o alegere ecologica

Iar un ultim motiv pe care ti-l oferim in favoarea peletilor este faptul ca vorbim despre un tip ecologic de peleti. Arderea peletilor de lemn este prietenoasa cu natura si totodata lasa in urma o cantitate foarte redusa de cenusa. Despre depuneri nici nu poate fi pusa problema, arderea acestora fiind foarte curata.

Acestea fiind spuse, speram ca te-am convins ca peletii reprezinta un tip de combustibil mult mai avantajos decât lemnele.

0 Shares
You May Also Like