Inlocuire parbriz auto acasa

Inlocuire parbriz auto acasa

0 Shares
0
0
0

Conducerea cu un parbriz crapat nu este numai periculoasa, este ilegala. Un parbriz crapat se poate sparge si poate zbura chiar in fata pasagerilor. Un parbriz crapat impiedica, de asemenea, vizibilitatea soferului si permite umezelii sa se scufunde in fereastra.

Parbrizele auto sunt fabricate din adezivi catalizati specializati, care sunt utilizati pentru a forma o legatura chimica pentru a minimiza ruperea. Nu este greu sa inlocuiti singur un parbriz. Iata cum sa inlocuiti parbrizul in cazul in care bugetul nu va permite sa optati pentru un inlocuirea acestuia intr-un service care efectueaza reparatii si montaje parbrize Bucuresti.

Cumparati parbrizul corect pentru masina dvs. dintr-un magazin de sticla auto. Acesta este cel mai important pas, pentru ca daca nu aveti parbrizul potrivit, degeaba va apucati de treaba. Dupa ce alegeti parbrizul potrivit, urmatorul pas pe care il aveti de efectuat este sa detasati toate elementele atasate la sau in apropierea parbrizului, inclusiv oglinzile retrovizoare, stergatoarele etc.

Acoperiti toate orificiile de incalzire si de dezghetare cu hartie sau plastic, iar in timpul in care veti incepe procesul de demontare a parbrizului crapat puteti sa folositi manusi de protectie, astfel incat sa nu va taiati cu sticla sparta.

Verificati garnitura de cauciuc din jurul geamului pentru a vedea daca acesta s-a deteriorat. Daca este crapata sau deteriorata, va trebui sa o inlocuiti. Daca garnitura este intacta, introduceti un cutit si faceti o fanta intr-un colt. Introduceti cu atentie o surubelnita subtire in fanta si rulati-o in jurul cadrului pentru a separa garnitura de geam.

Scoateti garnitura in prima faza iar apoi impingeti usor geamul din rama spre interior. Scoateti cu grija geamul. Un parbriz este destul de greu, iar acesta se poate rupe sau se poate sparge in timp ce il scoateti daca este crapat foarte tare. Este posibil sa aveti nevoie de o alta persoana pentru a va ajuta cu acest pas.

Stergeti bine cadrul pentru a indeparta murdaria sau rugina dupa ce parbrizul a fost scos afara, iar apoi trebuie sa va pregatiti pentru procesul de montare a parbrizului nou. Asezati garnitura (cea veche sau una noua) in jurul noului parbriz. Asezati interiorul garniturii pe interiorul geamului. Aplicati dupa aceea un sigiliu sau vaselina pe marginea exterioara a garniturii si coborati incet geamul pe cadru.

Apasati parbrizul ferm pe cadru, asigurandu-va ca garnitura se fixeaza bine. Stergeti orice exces de adeziv sau jeleu de petrol.

Asadar, acestia sunt pasii necesari pentru a va inlocui acasa parbrizul, pe cont propriu. Un amanunt foarte important pe care trebuie sa il luati in calcul este acela ca desi pare usor la prima vedere sa inlocuiti un parbriz, munca nu este chiar atat de simpla.

Este indicat sa va inlocuiti pe cont propriu parbrizul acasa, doar in cazul in care sunteti foarte sigur ca sunteti capabil de acest lucru. In caz contrar, ar fi mai indicat sa alegeti varianta de a merge cu masina la service, pentru ca expertii sa va inlocuiasca parbrizul spart cu unul nou, iar astfel reparatia va fi una de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…