Halatul de unica folosinta: utilizari si avantajele acestora

Halatul de unica folosinta: utilizari si avantajele acestora

0 Shares
0
0
0

Halatele de unica folosinta sunt utilizate pe scara larga in multe industrii, de exemplu in medicina. Ce sunt aceste produse? De ce merita sa le folosesti? In ce industrii sunt utilizate halatele de protectie de unica folosinta? Din ce materiale sunt fabricate de obicei?

Halatul medical de unica folosinta

Halatele medicale de unica folosinta asigura confortul si igiena in timpul muncii – sunt folosite de medici, asistente medicale, agenti de curatenie si oameni care viziteaza pacientii in spital. Acestea sunt concepute pentru a proteja o persoana impotriva poluarii externe si a microorganismelor patogene la care medicii sunt deosebit de expusi.

In consecinta, riscul de transmitere a bolilor si infectiilor grave este redus. Interesant este ca un astfel de halat protejeaza in plus imbracamintea medicului sau a utilizatorului impotriva fluidelor corporale in timpul operatiilor si procedurilor de diferite tipuri.

Materiale utilizate pentru producerea sorturilor de unica folosinta

Halatele de unica folosinta sunt fabricate dintr-o varietate de materiale care pot fi sterile sau nesterile. O solutie universala si cea mai ieftina in acest caz este interlinia (tesatura netesuta din polipropilena), care este usoara si durabila. Se pare ca materialul netesut este, de asemenea, utilizat pentru a crea bonete de protectie, huse pentru pantofi si chiar masti.

Astfel de produse nu contin vascoza sau celuloza si sunt antistatice si extrem de usoare. Acest material se distinge prin proprietati de protectie si de bariera, motiv pentru care este foarte des utilizat la producerea halatelor de unica folosinta. Alte materiale care pot fi utilizate la producerea halatelor de unica folosinta sunt:

  • materiale netesute,
  • materiale netesute SMMS,
  • Filme PE,
  • Filme CPE.

Avantajele utilizarii halatelor de protectie de unica folosinta

Utilizarea halatelor de protectie de unica folosinta are multe avantaje, care sunt legate in principal de pretul scazut al produsului si de usurinta de a scoate si a imbraca hainele de protectie. Cu siguranta, datorita lor, te vei simti mai bine la locul de munca, reducand astfel riscul de infectii , daca lucrezi intr-un spital sau poti folosi un halat pentru laborator de unica folosinta.

Este demn de remarcat faptul ca astfel de halate iti ofera o igiena mult mai mare la locul de munca decat in ​​cazul utilizarii celor de protectie refolosibile. Nu trebuie sa le calci sau sa le cureti, in plus, sunt foarte usoare, ceea ce iti permite sa nu restrictionezi miscarea.

Halatele de protectie de unica folosinta sunt fabricate de obicei dintr-o polipropilena netesuta durabila, usoara si care prezinta proprietati specifice. Acestea sunt utilizate in special in industria cosmetica, alimentara si medicala.

Exista multe dimensiuni si culori diferite pe piata, astfel incat sa se poata alege cu usurinta un model de halat de protectie pentru forma corpului. Poti alege modele cu snururi sau capse, in functie de nevoile si asteptarile tale.

Merita subliniat faptul ca astfel de imbracaminte de protectie te protejeaza semnificativ impotriva factorilor biologici, reducand riscul pentru sanatate si, adesea, chiar si pentru viata. Halatele de unica folosinta sunt usoare si aerisite, deci iti ofera un sentiment de confort si libertate.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…