Este o ecografie mai buna decat o mamografie?

Este o ecografie mai buna decat o mamografie?

0 Shares
0
0
0

Este o ecografie mai buna decat o mamografie?In momentul in care vine vorba despre procedurile si metodele folosite cu scopul de examinare a sanului, multe femei se intreaba daca este recomandat sa opteze pentru o ecografie sani Cluj, in locul unei mamografii.

Vom discuta in randurile care urmeaza despre acest aspect, si veti putea sa descoperiti o multime de informatii deosebit de utile in ceea ce priveste aceste doua proceduri care sunt atat de eficiente. Deci, cititi pana la final pentru a afla o multime de informatii pretioase.

Ecografia nu este in general o procedura utilizata cu scopul de a fi un instrument principal de screening pentru cancerul de san. Cu toate acestea, in momentul in care este utilizata de exemplu impreuna cu mamografia, poate completa alte instrumente de screening in ceea ce priveste cancerul de san.

Adesea, o examinare cu ultrasunete a sanului va fi comandata in momentul in care se va detecta o anomalie pe o mamografie.

Diferente cheie intre ecografie mamara si mamografie

O mamografie este o metoda de examinare a sanului care utilizeaza o doza mica de radiatii pentru a se putea obtine o imagine a sanului. Tesutul este comprimat intre doua placi cu scopul de a obtine cea mai buna imagine.

O procedura de examinare a sanului insa cu ultrasunete foloseste unde sonore de inalta frecventa si le converteste intr-o imagine. Cel mai important aspect de mentionat in acest caz este acela ca nu este implicata nicio radiatie in ceea ce priveste ecografia mamara. Undele sonore sunt trimise printr-o bagheta care este numita traductor.

De-asemenea este necesar de facut mentiunea ca in ceea ce priveste aceasta procedura nu sunt implicate placi la fel ca si in cazul unei mamografii, si trebuie de-asemenea mentionat faptul ca sanii nu sunt aplatizati.

Imaginile sunt de asemenea, diferite intre cele doua proceduri, mai ales daca aveti o mamografie 3D. O mamografie 3D arata o imagine detaliata a sanului prin realizarea de imagini in „felii” pe masura ce aparatul se misca in jurul sanului.

Rezultatul este de aproximativ 300 de imagini detaliate care ajuta radiologii sa detecteze anomalii; si trebuie mentionat faptul ca o astfel de procedura este deosebit de utila pentru femeile cu sani densi.

Care sunt beneficiile si dezavantajele utilizarii unei ecografii a sanilor?

Principalul beneficiu al unei examinari a sanilor cu ajutorul ultrasunetelor, este ca ecografia sanului este un alt instrument pe care il foloesc medicii cu scopul de a ajuta la detectarea cancerului de san.

De exemplu, in cazul in care o femeie simte o umflatura sau simte o schimbare in san, o ecografie ar fi utila pentru a obtine caracteristici suplimentare ale zonei de interes, pentru a determina daca umflatura / schimbarea este ceva benign (chist, ganglion limfatic, benign tesut) sau daca este ceva suspect pentru cancer.

Ce procedura ar trebui sa aleg?

Fiecare caz este diferit si este mult mai mult decat o comparatie facuta intre ecografia cu ultrasunete si mamografie. Va recomandam sa urmati planul de tratament al medicului dumneavoastra.

Adesea, aceasta va include efectuarea mamografiilor regulate, si apoi daca este necesar, completarea acestora cu examinarea sanului cu ultrasunete (ecografie a sanului) daca aveti simptome.

S-a demonstrat ca mamografiile 3D gasesc mai multe tipuri de cancer decat mamografiile 2D, si de asemenea s-a descoperit faptul ca reduc numarul de rezultate fals pozitive.

O ecografie poate fi o alegere buna pentru dvs. daca:

  • Aveti probleme / simptome la nivelul sanilor si aveti sub 30 de ani.
  • Aveti probleme / simptome la san in timp ce sunteti gravida (acest lucru se datoreaza faptului ca o procedura de examinare a sanului cu ultrasunete nu utilizeaza radiatii, in timp ce o mamografie o face).
  • Aveti un chist care trebuie drenat.

Aceasta nu este o lista all-inclusive. Pot exista si alte motive pentru care furnizorul dvs. de servicii medicale ar dori sa faceti o ecografie mamara.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…