De ce unelte poti avea nevoie acasa?

De ce unelte poti avea nevoie acasa?

0 Shares
0
0
0

De ce unelte poti avea nevoie acasa?Indiferent ca esti o persoana pasionata de bricolaj, sau ca esti un mare meserias, este necesar sa ai acasa mai multe scule si instrumente, pe care le poti folosi in multe situatii.

Poate ai nevoie sa faci unele masuratori, poate ai nevoie sa repari mobila veche sau sa construiesti un sistem de depozitare, poate incepi diferite activitati, iar din acest motiv este necesar sa ai la dispozitie mai multe scule si instrumente. Vei descoperi cateva exemple de scule si instrumente care nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie.

Surubelnite

Nu exista locuinta in care sa nu gasim cel putin o surubelnita. De preferat ar fi sa iti indrepti atentia spre o trusa surubelnite 32 bucati cromate cu varf magnetic. Avand o trusa de 32 de surubelnite, indiferent ca trebuie sa repari un dulap, ca trebuie sa iti repari bicicleta sau sa desfasori alte activitati, surubelnitele din aceasta trusa vor fi aliatii tai de nadejde.

Ruleta

Fara doar si poate, ruleta este un alt instrument care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria ta, dat fiind faptul ca o poti folosi ori de cate ori trebuie sa faci anumite masuratori.

Ai nevoie sa iti schimbi mobilierul? Foloseste ruleta pentru a face masuratorile, astfel incat sa stii exact cat spatiu ai la dispozitie pentru noul mobilier. Poti masura cu aceasta cat de lata este usa, astfel incat sa stii daca se poate introduce asamblat mobilierul, sau daca trebuie asamblat in locuinta.

Ciocan

Ciocanul este un alt instrument care isi poate dovedi eficienta atat la fixatul cuielor, cat si la extragerea acestora. Exista ciocane care au un cant special pentru prinderea si fixarea capului cuiului. Exista de-asemenea ciocane cu sisteme de amortizare si manere de cauciuc, pentru o mai buna prindere. Exista si ciocane care au manerul din lemn.

Cutter

Probabil foarte multe persoane nu iau in serios cumpararea unui cutter, insa acest instrument isi dovedeste de fiecare data utilitatea cand trebuie sa tai anumite materiale (plastic, cauciuc, carton, chiar si materiale).

Cutterul este un instrument ieftin, care are lame de schimb pentru o taiere eficienta si precisa. De precizat este faptul ca un asemenea instrument nu este scump, si fiecare si-l poate permite.

Clesti

Exista diferite tipuri de clesti, si fiecare se poate folosi in diferite scopuri. Exista de exemplu clesti combinati, clesti pentru tevi, clesti cu taiere diagonala, clesti cu varful lung sau clesti gama VDA (clestii pentru electricieni). Pentru a fi cat mai confortabila utilizarea lor, de preferat ar fi ca acestia sa aiba anerul cauciucat.

Cheie tubulara

Cheia tubulara este un alt instrument foarte important intr-o gospodarie. Exista zone greu accesibile in care o scula electrica nu poate fi utiizata; dar in care o cheie tubulara poate face fata cerintelor. Poti alege o cheie tubulara de 3/8 inch, alaturi de accesoriile necesare, iar cu ajutorul acestora vei putea sa strangi sau sa destrangi orice surub sau piulita.

Daca trebuie sa alegi o astfel de cheie pentru aplicatii rapide, poti alege o cheie de 8 sau de 10 inch. Daca bugetul iti permite, alege un set de chei tubulare pe care sa le folosesti ori de cate ori ai ocazia.

In afara cheilor tubulare, exista de-asemenea chei inelare si chei fixe care pot fi utilizate in foarte multe activitati.

Scule electrice

In afara acestor instrumente de mana, iti poti indrepta atentia si spre diferite scule electrice, precum un flex de exemplu, o masina de gaurit, o surubelnita electrica, si chiar o drujba electrica (desi majoritatea le prefera pe cele pe benzina).

Acestea sunt asadar cateva scule si unelte pe care trebuie sa le ai neaparat in gospodarie.

0 Shares
You May Also Like