Care sunt avantajele si dezavantajele agriculturii conventionale?

Care sunt avantajele si dezavantajele agriculturii conventionale?

0 Shares
0
0
0

Care sunt avantajele si dezavantajele agriculturii conventionale?Agricultura conventionala este practica utilizarii tehnicilor moderne pentru cultivarea culturilor. Aceasta include aplicarea de substante chimice, culturi modificate genetic si tehnici specifice care ajuta fermierul sa produca constant in fiecare an.

Exista anumite avantaje pentru agricultura conventionala, dar aceasta vine la pachet si cu unele dezavantaje, iar in randurile urmatoare puteti afla despre ce este vorba.

Avantajele agriculturii conventionale

Agricultorii care folosesc motocultoare Rabota pe terenurile agricole pe care le detin, alaturi de diferite alte accesorii utilaje Rabota (plug de arat, plug de bilonat, etc.), se bucura de unele avantaje ale agriculturii conventionale, precum:

  1. Cresterea randamentului recoltelor.

Agricultura conventionala ajuta la producerea de randamente globale mai mari pentru fermier, deoarece mai putin din cultura este deteriorata din cauza conditiilor naturale. Produsele chimice aplicate terenurilor agricole pot ajuta la reducerea daunatorilor, pot incuraja culturile sa retina mai multa apa si sa elimine buruienile care concureaza pentru resurse.

  1. Face culturile mai fructuoase.

Culturile modificate genetic nu numai ca ajuta la salvarea anumitor culturi de la disparitie, dar le pot face si mai fructuoase. O cultura de porumb poate creste mai mult sau un camp de grau poate deveni imun la o ciuperca locala datorita eforturilor agricole conventionale. Alimentele modificate genetic sunt chiar comparabile in continut nutritiv, cu cele bio.

  1. Ajuta fermierii sa poata hrani lumea.

Pe masura ce lumea se apropie de nota de 10 miliarde de persoane datorita cresterii populatiei pana in anul 2050, terenurile de cultura vor fi o mare necesitate. Nu toate terenurile sunt potrivite pentru cresterea hranei si vor exista mai putine pamanturi disponibile, deoarece oamenii vor avea nevoie de locuri unde sa traiasca.

Agricultura conventionala permite cresterea potentialului intregii lumi, deoarece face pamanturile dedicate mai productive.

Asadar, acestea sunt trei avantaje foarte importante ale agriculturii conventionale. Se pare ca multi agricultori cunosc aceste beneficii, motiv pentru care folosesc motocultoare Rabota si isi desfasoara activitatea fara probleme. Acestia se bucura de faptul ca pot produce produse agricole, pe care le vand la preturi atractive.

In schimb, exista si unele dezavantaje ale agriculturii conventionale, iar acestea au pus deja pe ganduri multi agricultori, unii dintre acestia se gandesc chiar sa treaca la agricultura bio. Iata despre ce este vorba.

Agricultura conventionala poate dauna solului.

Agricultura conventionala afecteaza solul care este capabil sa produca culturi periculoase. Dezechilibrele electrolitilor, toxinele chimice si, in cele din urma, eroziunea apar toate, deoarece aceeasi cultura este cultivata pe acesiasi suprafata de teren.

  1. In cele din urma, rezistenta creste la metodele agricole.

Natura are un mod de a se adapta la majoritatea a ceea ce oamenii arunca spre ea. Mai exact, daunatorii dezvolta o rezistenta la pesticidele care sunt utilizate in agricultura conventionala. Buruienile s-au adaptat la erbicide. Aceasta inseamna ca sunt necesare substante chimice si mai puternice.

  1. Multe tari interzic agricultura conventionala.

Fara optiuni de export, fermierii sunt lasati sa incerce sa comercializeze produsele agricole in propriile lor comunitati pentru a obtine finantare. Mai multe tari au interzis culturile OMG si practicile agricole conventionale, ceea ce limiteaza potentialul produsului.

Agricultura conventionala are multe beneficii, dar dezavantajele pentru unii fermieri pot depasi aceste beneficii, astfel ca pot lua decizia de a trece rapid de la agricultura conventionala la cea ecologica. Chiar daca vor face acest lucru, cu siguranta vor utiliza in continuare motocultoare Rabota, care sunt eficiente in pregatirea si prelucrarea solului, indiferent de tipul de agricultura practicat.

Daca va intrebati de ce am adus in discutie motocultoarele Rabota si nu alte astfel de utilaje, ei bine, pentru ca discutam despre utilaje de ultima generatie, care au in dotare motoare euro 5 pe benzina, si care in functie de putere pot fi folosite pe suprafete mai mici sau mai mari de teren.

0 Shares
You May Also Like