De ce este importanta matematica?

0 Shares
0
0
0

Pentru unii elevi, matematica probabil este cea mai grea materie care se preda la scoala, insa exista copii care isi doresc sa invete intr-o scoala de matematica Craiova, pentru ca se simt atrasi de aceasta materie.

Matematica este o materie care este extrem de utila in viata de zi cu zi, asa ca in cele ce urmeaza vom enumera cateva beneficii majore ale matematicii.

1. Matematica este foarte buna pentru creier. Cercetarea efectuata de Dr. Tanya Evans de la Universitatea Stanford indica faptul ca toti copiii care cunosc matematica sunt capabili sa recruteze anumite regiuni ale creierului mai fiabil si sa aiba un volum mai mare de materie cenusie in regiunile respective decat cei care se descurca mai greu in matematica.

Regiunile creierului implicate in aptitudinile matematice superioare la copiii cu performante ridicate au fost asociate cu diferite sarcini cognitive care implica atentia vizuala si luarea deciziilor.

2. Matematica ii ajuta pe cei mici sa isi administreze mai bine finantele. Matematica poate fi utila pentru echilibrarea bugetului, deoarece toti cei care cunosc matematica, vor avea o buna intelegere a modului de a se asigura ca costurile pe care le au sunt mai mici decat banii pe care ii au.

Echilibrarea contului bancar de exemplu este o aptitudine importanta de viata care necesita matematica pentru a scadea echilibrele. Oamenii care stiu matematica sunt prin urmare mai putin susceptibili de a intra in datorii, decat cei care nu stiu matematica.

Matematica este utila si in bucatarie. Cu o cunoastere matematica, de exemplu se poate deduce rapid ca o jumatate de ceasca de faina este acelasi lucru cu opt linguri de faina. Acest lucru se poate dovedi util daca veti constata ca lipseste o lingurita de faina.

De asemenea, daca gatiti dintr-o reteta care serveste 4 persoane, dar trebuie sa hraniti 8 persoane, abilitatile de matematica va spun ca puteti dubla toate ingredientele necesare. Fara matematica, este posibil sa nu aveti suficienta mancare (sau sa aveti prea multa mancare).

3. Matematica este folosita in practica in orice fel de cariera. Evident, matematicienii si oamenii de stiinta se bazeaza pe principiile matematice pentru a face cele mai fundamentale aspecte ale muncii lor, cum ar fi ipotezele de testare. In timp ce carierele stiintifice implica cu exactitate matematica, nu sunt singurele cariere care o fac.

Chiar si operarea unui registru de numerar presupune intelegerea aritmeticii de baza. Persoanele care lucreaza intr-o fabrica trebuie sa poata face aritmetica mentala pentru a urmari partile de pe linia de asamblare si trebuie sa manipuleze in unele cazuri software-ul de fabricatie care utilizeaza proprietati geometrice (cum ar fi dimensiunile unei parti) pentru a-si construi produsele.

Intr-adevar, orice loc de munca necesita matematica pentru ca trebuie sa stiti cum sa interpretati salariul si sa va echilibrati bugetul.

Asadar, dupa cum se poate vedea, acestea sunt cateva exemple de situatii in care matematia este necesara in viata de zi cu zii. Tinand cont de aceste aspecte, parintii ar fi indicat sa isi inscrie cat mai repede copiii la o scoala unde acestia pot invata cat mai usor matematica. De precizat este faptul ca modul in care sa preda matematica este foarte important.

0 Shares
You May Also Like