Cunostinte dobandite la un curs ssm 80 ore

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului, si in Romania au aparut din ce in ce mai multe companii care le ofera tinerilor si nu numai, posibilitatea de a participa la tot felul de cursuri de calificare, sau chiar la cursuri de perfectionare.

Un exemplu de asemenea curs este ssm 80 ore, in urma caruia participantii vor dobandi o multime de cunostinte importante care le vor fi de mare ajutor pe viitor.

Referitor la tematica unui astfel de curs, aceasta este legata de legislatia actuala din domeniul SSM, insa cursul priveste si criteriile generale in ceea ce priveste evaluarea riscurilor.

Tot in tematica unui asemenea curs este inglusa si organizarea activitatilor de prevenire, iar cursantii vor invata si cum sa actioneze in caz de urgenta.

Tematica unui curs ssm de 80 de ore cuprinde deasemenea planuri de evacuare si planuri de prim ajutor, dar si elaborarea documentatiei necesare pentru desfasurarea activitatii de prevenire si de protectie. Nu in ultimul rand, un asemenea curs se refera si la eviventele si la raportarile din domeniul ssm.

Acum ca am vazut tematica, este important sa vedem si care sunt cele mai importante competente dobandite in urma participarii la un asemenea curs.

Competente dobandite la un curs ssm 80 ore:

  • organizarea si monitorizarea activitatii legate de SSM;
  • instruirea personalului in legatura cu problemele de SSM;
  • participarea la cercetarea evenimentelor care sunt capabile sa produca incapacitate temporara de munca;
  • stabilirea mijloacelor materiale si a mijloacelor tehnice care sunt necesare securitatii si sanatatii in munca;
  • intocmirea tuturor raportarilor catre institutiile abilitate;
  • elaborarea evaluarii tuturor riscurilor de la locurile de munca;
  • prevenirea accidentelor de munca si mentinerea starii de sanatate pentru toti angajatii;
  • coordonarea activitatilor de interventie in cazul in care se cere acest lucru.

Participantii la un asemenea curs vor avea parte de pregatire profesionala alaturi de profesori experimentati si foarte experimentati atat in ceea ce priveste partea teoretica, cat si in ceea ce priveste partea practica, pentru ca este foarte important sa ramana cu cunostinte solide la terminarea cursului.

Profesorii experimentati care ii vor instrui pe participantii la un asemenea curs vor veni cu cele mai moderne tehnici si metode de predare si de instruire, si vor veni cu aplicatii practice care se bazeaza pe stimularea creativitatii si a interactivitatii cursantului. In acest fel va fi eliminat stresul de la orele de curs.

In ceea ce priveste cursantii, acestia la finalul cursului vor sustine un examen, iar in urma promovarii examenului vor primi un certificat de absolvire al cursului, care este recunoscut de catre Ministerul Educatiei si de catre Ministerul Muncii. Mai mult decat atat, certificatul de absolvire va fi insotit si de suplimentul descriptiv care atesta cunostintele acumulate in urma participarii la curs.

Aceste certificate de absolvire sunt recunoscute atat pe teritoriul Romaniei cat si in strainatate in cazul in care sunt traduse si apostilate.

Asadar, dupa cum se poate observa, un curs ssm 80 ore este extrem de important, atat datorita competentelor dobandite, cat si datorita certificatului care este recunoscut in tara si in strainatate.

0 Shares
You May Also Like