Cum se amaneteaza o masina?

Cum se amaneteaza o masina?

3 Shares
0
0
3

Cum se amaneteaza o masina?In prezent, in Romania exista o multime de persoane care in fiecare zi trec pragul caselor de amanet datorita faptului ca au probleme de ordin financiar, iar in casele de amanet gasesc solutia salvatoare pentru remedierea problemelor.

Unele persoane dintre cele care trec pragul caselor de amanet, o fac datorita faptului ca au anumite bunuri de valoare pe care isi doresc sa le vanda.

Alte persoane care trec pragul unei case de amanet, o fac deoarece isi doresc sa se imprumute, iar casele de amanet le pot oferi sume de bani considerabile, fireste cu conditia sa aiba bunuri de valoare cu care sa poata acoperii banii imprumutati.

Cei care au nevoie de o suma mare de bani, pot opta pentru imprumutul de tip amanet autoturisme, iar astfel vor primi o suma mare de bani in conditiile in care vor gira cu autoturismul.

Pentru amanetarea unui autoturism, persoanele care au nevoie de bani, trebuie sa aiba asupra lor cateva documente foarte importante. Mai intai de toate este necesara cartea de identitate a celui care isi doreste sa amaneteze o masina.

Apoi, sunt necesare documentele masinii, iar aici discutam despre certificatul de inmatriculare al autoturismului, care mai este cunoscut de catre soferi avand si denumirea de talon. Apoi, mai este necesara si cartea de identitate a autoturismului, fara de care nu se poate incheia contractul de amanet.

Odata prezentate aceste doua documente ale masinii, in cazul in care proprietarul acesteia este o persoana fizica, se poate incheia contractul de amanet. In cazul in care masina este detinuta de catre o persoana juridica (firma), atunci mai este nevoie si de o copie dupa certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului.

Odata ce clientul prezinta aceste documente extrem de importante, trebuie precizat ca urmeaza evaluarea masinii, iar evaluarea este realizata de catre personalul casei de amanet.

In conditiile in care clientul este multumit de suma de bani pe care o poate primi in cazul in care gireaza cu masina, urmatorul pas este acela de incheiere a contractului auto. Acesta se va incheia pe o perioada de 30 de zile, insa valabilitatea contractului de amanet poate sa fie extinsa.

In aceasta situatie insa, este extrem de precizat de important ca se va recalcula comisionul pe care casa de amanet il are de incasat pentru fiecare zi in care masina este amanetata.

In cazul in care clientul isi poate achita mai rapid datoria decat este prevazut in contractul de amanet, atunci acest lucru se poate intampla, iar astfel isi va recupera mult mai rapid masina.

Si in acest caz se va recalcula comisionul, pentru ca persoana care isi recupereaza masina sa plateasca comision doar pentru perioada in care masina era amanetata.

Asadar, acestea sunt cateva dintre detaliile cele mai importante pe care ar cam trebui sa le cunoasca toate persoanele care au probleme de ordin financiar, si care se gandesc ca ar fi indicat sa isi amaneteze masina pentru a face cat mai rapid rost de suma de bani de care au nevoie.

3 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…