Cum sa alegi piscina potrivita?

0 Shares
0
0
0

Piata piscinelor a devenit din ce in ce mai democratica in ultimii ani, permitand tuturor sa se bucure de bucuriile apei la preturi accesibile. Ce este mai bine decat o piscina pentru a te elibera de stresul de zi cu zi si a te regasi in familie? In prezent exista numeroase solutii potrivite pentru orice teren si buget disponibile.  Poti lege intre piscine premium si alte tipuri de piscine in functie de buget.

La ce tip de piscina si la ce buget sa va asteptati?

Fara indoiala, unul dintre primii parametri care trebuie luati in considerare atunci cand alegeti o piscina este bugetul pe care sunteti dispus sa-l alocati proiectului si sa cunoasteti utilizarea viitoare a acestuia. Exista trei tipuri de piscine: in sol, semi-ingropat si bazinele supraterane.

Piscina interioara (sau adancita): confort si longevitate incomparabile

Instalare solida si perena, piscina interioara are avantajul de a se integra perfect cu solul. Echipat cu o mare stabilitate, este capabil sa se integreze atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic. Alegerea unei piscine in sol este o investitie interesanta, totusi, daca doriti sa aveti o suprafata de inot mai mare decat cea propusa de piscinele supraterane. Si acest lucru este cu atat mai mult cand stiti ca achizitionarea unei piscine (semi) interioara adauga un plus de valoare proprietatii.

Bazinul semi-adancit (sau semi-golit): „in afara drumului”

La fel ca piscina interioara, piscina semi-interioara este solida si apreciata pentru estetica sa. Aceasta tipologie implica, de asemenea, gestionarea procedurilor administrative si aduce in mod egal o valoare imobiliara plus valoare terenului. Dupa cum indica si numele, bazinul „semi-ingropat” are o parte supraterana si o parte subterana. Acest tip de piscina este recomandat pentru terenuri dificile, deoarece se integreaza, la un cost mai mic, intr-un teren inclinat sau neuniform.

Piscina supraterana: usor de transportat

Mai putin costisitoare si mai usor de instalat decat o piscina interioara, piscina supraterana seduce inca multi proprietari de case (si chiriasi) prin usurinta sa de utilizare si portabilitate. Bazinul suprateran poate fi un prim pas pentru o persoana care doreste sa inoate fara a-si schimba aspectul gradinii.

Ce dimensiune a piscinei ar trebui sa aleg?

Exista orice tip de dimensiune a cuvei. Dimensiunea si forma sunt parametri care trebuie luati in considerare, deoarece determina utilizarea pe care o veti face din piscina. Alegerea este a ta, in functie de dorintele tale, a tipului de baie sau a activitatii pe care doresti sa o ai. Deci, daca intentionati sa inotati sportiv, luati in considerare o piscina sau un coridor de inot suficient de lung. In schimb, daca doriti o piscina speciala pentru relaxare si racire, o piscina mica poate fi mai mult decat suficienta.

  • Bazin de dimensiuni standard: aproximativ 32 m²
  • Mini piscina: mai putin de 10 m²
  • Coridor de inot (inot sport): de la 10 m lungime
0 Shares
You May Also Like