Cele-mai-bune-sfaturi-pentru-a-alege-un-apartament

Cele mai bune sfaturi pentru a alege un apartament

0 Shares
0
0
0

Cele-mai-bune-sfaturi-pentru-a-alege-un-apartamentPersoanele care intentioneaza sa isi cumpere un apartament, trebuie sa se gandeasca foarte bine la acest lucru, si trebuie sa ia in considerare cateva detalii foarte importante pentru a face alegerea potrivita.

Un apartament costa multi bani, unii platesc rate 20 – 30 de ani pentru a-si putea plati locuinta, iar din acest motiv, este foarte important ca fiecare sa faca alegerea potrivita. Daca te afli si tu in aceasta situatie, iata cateva detalii pe care trebuie sa le analizezi cu mare atentie!

Alege-ti apartamentul intr-una din zonele bune ale orasului

Atunci cand iti alegi apartamentul, ia in considerare faptul ca acolo vei locui cel mai probabil pentru tot restul vietii. Asigura-te ca alegi apartamentul intr-una din zonele bune ale orasului, o zona sigura, o zona care sa iti asigure rapid si usor accesul catre puncte de interes (banci, farmacii, spital, statii de transport in comun, scoli, etc.).

Imobil nou sau imobil vechi?

Apartamentele care sunt amplasate in imobile vechim au preturi mai atractive decat apartamentele noi, insa cei care isi aleg asemenea apartamente trebuie apoi sa investeasca bani in renovarea locuintei.

Din acest motiv, si nu numai, este de preferat sa iti indrepti atentia spre apartamente de vanzare Aviatiei, sau si spre apartamente de vanzare Herastrau sau in orice alta zona doresti; dar sa iti alegi apartamentul intr-un imobil nou.

Imobilele noi sunt mai rezistente la seism, nu necesita renovari, si de obicei au finisaje de lux, asa ca nu trebuie decat sa te muti intr-o astfel de locuinta.

Compartimentarea

Cand vrei sa cumperi un apartament, trebuie sa stii cam ce suprafata doresti sa aiba locuinta, si cate camere. Pentru o familie alcatuita in parinti si doi copii, un apartament care sa aiba bucatarie, doua bai, living si trei dormitoare este ideal. Un asemenea apartament de regula are doua balcoane.

Alege etajul

Cu siguranta trebuie sa stabilesti de la inceput daca vrei sa locuiesti la ultimul etaj pentru a avea parte de o priveliste minunata a orasului, sau daca doresti sa locuiesti la parter, pentru a nu urca multe scari. Poti alege si un apartament la unul din etajele intermediare, insa la parter si la ultimul etaj gasesti apartamente mai ieftine.

Verifica apartamentul

Este foarte important ca in cazul in care alegi un apartament dintr-un imobil nou, sa acorzi o mare atentie finisajelor. Chiar daca observi ca este folosita gresie si faianta sau parchet de calitate superioara, studiaza aceste detalii cu atentie. Micile detalii fac de fiecare data diferenta.

Daca alegi varianta achizitionarii unui apartament intr-un imobil vechi, verifica la fel parchetul, faianta, gresia, dar este foarte important sa te asiguri ca verifici instalatiile sanitare, si ceri informatii despre instalatia electrica. Este important sa stii cand a fost inlocuita ultima data, pentru a nu fi nevoie sa o schimbi tu, dupa ce iti cumperi locuinta.

Verifica documentele

Toate detaliile de mai sus sunt importante, dar documentele necesita o verificare atenta. Trebuie verificat daca apartamentul este intabulat, trebuie verificat extrasul din cartea funciara, actul de proprietate, autorizatia de constructie, procesul verbal de receptie, sau alte documente daca este cazul.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…