Ce trebuie sa stiti despre panourile solare termice?

Ce trebuie sa stiti despre panourile solare termice?

0 Shares
0
0
0

Energia solara este o resursa nelimitata, care nu contine emisii si deseuri nocive. Colectoarele solare de pe acoperisul unei cladiri cuprind razele soarelui pentru incalzirea apei care este apoi depozitata intr-o cilindru bine izolat, pregatit pentru a fi utilizat pentru apa calda.

Sistemele solare termice pot fi instalate pe un acoperis sau integrate intr-un acoperis pe case, proprietati comerciale, cladiri noi sau existente.

Odata instalate, sistemele solare nu au practic nici costuri de functionare, iar banii pe care i-ati investit pentru achizitionarea acestor panouri solare apa calda presurizate sau pentru panourile solare nepresurizate, ii veti recupera.

Daca va intrebati cum, ei bine, investitia va fi amortizata pentru ca apoi nu va mai fi nevoie sa platiti facturi pentru apa calda menajera pe care o folositi sau pentru incalzirea termica a locuintei de care beneficiati.

Inainte de a discuta despre tipurile de panouri solare termice, cu siguranta este necesar sa cunoasteti si cateva dintre marile avantaje ale tuturor panourilor solare termice:

Beneficiile tehnologiei termice solare

  • Facturi reduse la energie;
  • Reducerea amprentei de carbon;
  • Practic, nu exista costuri de functionare dupa instalarea panourilor;
  • Nu este necesara nicio intretinere.

Acum ca ati descoperit care sunt cele mai mari avantaje si beneficii pe care le au panourile solare termice, cu siguranta trebuie sa descoperiti si tipurile acestora, iar in urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect.

Tipuri de sisteme termice solare

Colectoarele termice solare pot fi placi plate sau tuburi evacuate, suprafata totala fiind dependenta de nevoile de apa calda ale proprietatii, de aspectul acoperisului si de amplasarea proprietatii.

Nu se pot folosi doar acoperisurile orientate spre sud; se poate obtine un castig considerabil atat din partea acoperisurilor orientate spre est, cat si spre vest. Sistemele de montare in care panourile se ataseaza la sol sau la un acoperis sunt proiectate pentru a usura instalarea si securitatea panourilor.

Aceste panouri solare termice pe care le veti intalni pe acoperisurile locuintelor pot sa fie presurizate sau nepresurizate. Panourile solare nepresurizate cu siguranta le veti intalni doar pe acoperisurile locuintei, la 3 metri cel putin deasupra celui mai inalt consumator.

Panourile solare presurizate vor putea fi instalate si la sol, desi recomandarea specialistilor este aceea de a fi instalate si ele pe acoperis. Daca optati pentru panouri solare, ideal ar fi sa va indreptati atentia spre panouri solare apa calda presurizate dat fiind faptul ca vin cu o serie mult mai importanta de avantaje in comparatie cu panourile solare nepresurizate.

Singurul mare dezavantaj al acestora ar fi pretul, insa oricum investitia va fi amortizata, asa ca este mult mai rentabila achizitionarea de panouri solare termice presurizate.

Asadar, dupa cum se poate vedea, panourile solare termice sunt atat de importante in zilele noastre deoarece va ofera apa calda menajera de care aveti mare nevoie, va pot oferi chiar si energia termica de care aveti nevoie in locuinta, iar utilizarea lor va poate ajuta sa economisiti multi bani de la plata facturilor.

Puteti folosi energia solara si in alt scop, asa ca daca doriti, puteti opta pentru panouri fotovoltaice care vor genera energie electrica, transformata fireste, din energie solara.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…