Ce trebuie sa stiti cand cumparati o oglinda?

Ce trebuie sa stiti cand cumparati o oglinda?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care decideti ca trebuie sa cumparati unele obiecte de decor pentru locuinta dvs., cu siguranta trebuie sa va ganditi sa achitionati si o oglinda, astfel ca puteti arunca o privire spre diferite modele de oglinzi hol, oglinzi living sau spre o oglinda pe care sa o amplasati intr-o incapere a locuintei in care considerati ca aveti nevoie.

De mentionat insa este faptul ca exista o multime de lucruri de luat in considerare atunci cand aveti nevoie sa cumparati o oglinda, iar forma, dimensiunea si materialul sunt doar cativa dintre factorii decisivi.

Acest articol va ofera in cele ce urmeaza, cateva informatii foarte utile, pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti atunci cand urmeaza sa va cumparati oglinda pentru acasa. Deci, merita sa cititi pentru ca mai devreme sau mai tarziu, veti cumpara un asemenea element de decor, care are insa un rol practic atat de important.

Tipuri de oglinzi

In ceea ce priveste tipurile de oglinzi, este foarte important de adus in discutie faptul ca exista mai multe optiuni, iar in continuare puteti vedea pe scurt despre ce este vorba:

 • Oglinzile de perete sunt concepute pentru a fi agatate de perete (de aici venind si denumirea de oglinzi de perete) si au o multime de forme si dimensiuni potrivite pentru fiecare camera.
 • Oglinzile mai usoare / independente nu trebuie montate pe perete si, de obicei, sunt de lungime totala.
 • Oglinzile de lungime completa / oglinzile de imbracaminte sunt lungi si inguste, deoarece sunt concepute pentru a va oferi o reflexie completa.
 • Oglinzile de masa sunt concepute pentru a sta pe blaturi si suprafete.
 • Oglinzile de vanitate sunt oglinzi de masa mai mici; ele reflecta doar capul si umerii tai. Perfecte atunci cand aplicati machiaj sau produse de ingrijire a pielii, aceste sunt oglinzi care nu trebuie sa lipseasca dintr-o locuinta. Oglinzile de vanitate arata minunat deasupra meselor de toaleta si a birourilor sau pot fi chiar depozitate in dulapul de baie, daca spatiul va permite.

Ar trebui sa iau o oglinda de perete sau de podea?

Principalul lucru de luat in considerare atunci cand decideti intre o oglinda de perete sau podea este spatiul: cat de mult spatiu liber aveti? Si cat de mult aveti de gand sa va uitati in oglinda? Oglinzile de pardoseala au o amprenta mai mare, deci sunt mai bune pentru incaperile mai mari.

Oglinzile de perete functioneaza bine in incaperi de toate formele si dimensiunile, dar deoarece sunt montate si nu ocupa niciun pic de spatiu pe podea, ceea ce inseamna ca acestea sunt ideale daca va confruntati cu lipsa spatiului.

Ce forma oglinda ar trebui sa aleg?

Exista posibilitati infinite cand vine vorba de forme in oglinda. Dar ele pot fi impartite in trei mari categorii: rotunde, patrate si abstracte. Atat oglinzile rotunde, cat si cele patrate sunt de obicei functionale si arata minunat in holuri, camere de zi si dormitoare. Oglinzile abstracte sunt de obicei decorative, iar forma lor poate fi de exemplu geometrica si triunghiulara.

Ce dimensiune oglinda ar trebui sa obtin?

In mod evident, atunci cand este necesar sa alegeti o oglinda, trebuie sa stiti care este dimensiunea spre care merita sa va indreptati atentia. Exista mai multi factori precum spatiul de care dispuneti, si care va poate influenta alegerea.

De-asemenea, veti alege o oglinda pentru hol sau pentru orice alta incapere a locuintei si in functie de preferinte. Poate doriti o oglinda de perete neaparat, chiar daca spatiul va permite sa alegeti o oglinda de pardoseala.

In continuare puteti descoperi care sunt cele mai obisnuite dimensiuni ale oglindelor:

 • Oglinda rotunda de perete (mica): 50cm diametru
 • Oglinda de perete rotunda (medie): 80cm diametru
 • Oglinda de perete (mica): 50 x 80cm diametru
 • Oglinda de perete (medie): 60 x 80cm diametru
 • Oglinda de perete (mare): 70 x 100cm diametru.
 • Oglinda rochie: 30 x 120cm diametru.
 • Oglinda de rochie pe toata lungimea: 40 x 140cm diametru.
 • Oglinda mare: 80 x 180cm diametru.

Tipuri de oglinzi pentru fiecare camera

Oglinzile din camera de zi sunt in mare parte decorative, concepute pentru a adauga impact spatiului. Oglinzile de perete functioneaza bine, lasandu-va spatiu pentru mobilier functional. In dormitor de exemplu, este recomandat sa alegeti o oglinda mare (40 X 180 sau 80 X 180 cm diametru).

Cand vine vorba despre baie, functia este mai valoroasa decat forma, insa o oglinda cu diametrul de 60 X 80 centimetri este potrivita.

Materiale si stiluri ale cadrului oglinzii

Majoritatea oglinzilor au un cadru, care este elementul final care defineste stilul de decor. Unele oglinzi au cadrul din lemn, altele au cadrul din metal, alte oglinzi au cadrul din plastic. Fiecare alege ceea ce ii place si ce considera ca se potriveste decorului casei sale (trebuie ca oglinda sa se potriveasca perfect cu fiecare dintre celelalte elemente de decor din casa).

0 Shares
You May Also Like