Ce scaun de gradina sa alegi

Ce scaun de gradina sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Este vara si vrei sa te relaxezi la soare? In acest caz, un scaun gradina tip sezlong este mobilierul de gradina esential pentru tine. Descopera in acest articol aspectele de care sa tii cont atunci cand iti achizitionezi sezlongul, pentru ca nu sunt toate la fel!

Sezlongul este piesa perfecta de mobilier de gradina pentru a trage un pui de somn sau a citi o carte afara vara. Exista diferite modele, care, in functie de dimensiunea lor, sunt mai potrivite pentru terasa sau balconul tau. Pe langa marime, exista si alte criterii pentru alegerea scaunului ideal.

Libera alegere a modelului

Avantajul unui sezlong fata de un scaun de gradina este in mod clar lungimea suprafetei de relaxare. Poti extinde confortabil picioarele acolo. In plus, are de obicei un spatar reglabil. Acest lucru este deosebit de practic daca ai de ales intre mai multe unghiuri de inclinare. O pozitie verticala este mai confortabila pentru lectura, in timp ce o pozitie orizontala este mai potrivita pentru a dormi sau a face plaja.

Functii diferite in avantajul tau

Sezlongul are si mai multe avantaje. De exemplu, unele modele sunt echipate cu cotiere, suport perfect pentru bratele tale. Sezlongurile pliabile sunt o alegere excelenta pentru spatii mici, cum ar fi un balcon. Pot fi pliate cu usurinta, ceea ce le permite sa fie depozitate rapid.

Pe de alta parte, daca ai o gradina mare, un sezlong cu roti este in avantajul tau. Datorita rotilor, te poti deplasa cu usurinta si te poti aseza la soare sau la umbra, dupa cum doresti.

Modele de scaune de lounge

Doua modele de sezlonguri s-au remarcat. Forma de S curbata si sezlongul plat. Forma in S se adapteaza putin mai bine formei corpului tau datorita formei curbate. Dar sezlongul plat este la fel de confortabil pentru corpul tau. Te poti intinde complet.

Ce material sa alegi?

Pe langa design si accesorii, poti alege si materialul sezlongului tau. PVC este un material usor. Cu toate acestea, se incalzeste rapid la soare si se estompeaza dupa un timp.

Sezlongurile cu cadru metalic si husa textila sunt la fel de usoare, dar nu se incalzesc atat de repede. Aceste modele sunt de obicei disponibile in versiuni pliabile sau nepliabile.

Lemnul este, de asemenea, un material foarte popular. Scaunele din acest material sunt atemporale si deosebit de populare. Cu toate acestea, este important de stiut ca mobilierul din lemn necesita multa ingrijire si este relativ greu.

Mobilierul de gradina din rachita este o alta alternativa. Mobilierul este acoperit cu o impletitura de rasina rezistenta si este relativ usor de transportat. Scaunele cu saltea le dau un aspect foarte elegant in gradina.

Un sezlong pentru doi

Sa faci plaja singur este bine, sa faci plaja impreuna este mai bine! Exista modele de sezlonguri XXL , foarte practice pentru a fi confortabil acolo sau pentru a te aseza alaturi de partener. Unele modele arata ca un leagan cu o suprafata mare de culcare. Altele iau forma unei insule intregi. Asigura-te ca sezlongul este echipat cu copertina de soare, deoarece un model de insula nu poate fi mutat usor.

0 Shares
You May Also Like