Ce puteti vizita in Iran?

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca romanilor le place sa aiba parte de concedii de vis, asa ca unii aleg sa mearga la mare, pentru a avea parte de plaja, soare si apa, altii prefera muntele.

Exista si romani care prefera sa opteze pentru circuite internationale, asa ca unii dintre acestia pot opta de exemplu pentru o excursie Iran, si cu siguranta vor avea ce sa vada intr-un circuit prin aceast tara. In cele ce urmeaza vom discuta pe scurt despre cateva dintre cele mai importante obiective turistice ale Iranului.

Persepolis

Odata capitala primului imperiu persan si locul de nastere al civilizatiei persane, este unul dintre cele mai importante locuri de vazut in Iran, asa ca este esential sa vizitati Persepolis. De fapt, nu ati vazut Iranul daca nu ati umblat pe urmele vechilor regi.

Moscheea Nasir ol-Molk, provincia Fars, Shiraz

Plimbarea in interiorul Nasir ol-Molk va ofera o experienta ca si cum ati merge in interiorul unui caleidoscop. Poreclita “Moscheea roz” pentru placile sale rosii, aceasta este cea mai renumita moschee a tarii, asa ca este important sa o vizitati.

Laguna Anzali

Situat in orasul portuar nordic Bandar Anzali, aceasta poate fi considerata unul dintre obiectivele turistice ale tarii, asa ca veti putea opta pentru o plimbare cu barca pentru a vedea diferite specii de pasari si, bineinteles lotusurile de apa care se infloresc prin apele intunecate.

Chalus Road

Calatoriti spre zona de nord a tarii? Daca da, atunci cu siguranta trebuie sa vizitati si celebrul Drum Chalus. Drumurile abrupte care coboara in josul muntelui, tunelurile sculptate in stanci solide, izvoarele naturale si corpurile de apa fac din aceasta una dintre cele mai pitoresti cai din Iran.

Shushtar Sistemul istoric hidraulic

O opera de inginerie, Sistemul hidraulic istoric Shushtar, este un sistem de irigare vechi datand din secolul al V-lea i.Hr., care mai mult ca sigur va va lasa uimit. Urcati pe dealul din spatele lui pentru a va minuna de o priveliste de sus inainte de a explora detaliile mecanismului si numeroasele specii de pasari care locuiesc aici.

Casele istorice ale lui Kashan

Plafoanele rafinate, frescele magnifice si curtile mari pline cu copaci de rodie sunt ceea ce veti putea sa vedeti intr-una din casele istorice uluitoare din orasul desert Kashan. Acest oras este cel mai bine de vazut in primavara, inainte de a fi prea cald afara.

Seicul Safi al-din Khanegah si Altarul

Situat in Ardabil, acest altar este mormantul liderului mistic Sufi Sheikh Safi al-din. Diferite domenii, cum ar fi o biblioteca, o moschee, o scoala si un mausoleu, alcatuiesc acest site, iar arhitectura este in conformitate cu principiile misticismului sufit.

Chak Chak

Tradus literar ca si “picurare-picurare,” Chak Chak este un templu zoroastrian situat chiar in afara orasului Yazd. Acesta este cel mai important site de pelerinaj zoroastrian din Iran, iar multi zoroastrieni viziteaza templul in fiecare an. Odata ce ati vazut site-urile similare din Yazd, o vizita aici va ofera o perspectiva mai aprofundata asupra acestei religii.

Ei bine, am prezentat pe scurt doar cateva dintre obiectivele turistice ale Iranului, insa cei care vor vizita aceasta tara vor putea descoperi mult mai multe locuri interesante si vor acumula multe informatii despre cultura iraniana.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…