Ce avantaje au batranii de la azil?

Ce avantaje au batranii de la azil?

0 Shares
0
0
0

In trecut, oamenii invarsta nu prea erau interesati sa se interneze intr-un azil de batrani, pentru ca din cunostintele lor, viata intr-un azil de batrani ar fi una foarte grea si plictisitoare.

Multi batranei insa si-au facut o parere gresita despre azilele pentru batrani, fie din lipsa de informatii, fie pentru ca au asimilat informatii eronate, venite din partea unor cunostinte.

Ei bine, pentru ca seniorii sa inteleaga mai bine ce inseamna viata intr-un azil, vom discuta in cele ce urmeaza despre conditiile si avantajele existente intr-un azil batrani Senior Center de exemplu.

Asadar, discutam despre un azil care dispune de o bucatarie proprie, ceea ce inseamna ca seniorii primesc in fiecare zi mancare proaspata si sanatoasa. Ce poate fi mai convenabil decat atat, in ceea ce priveste mancarea?

Exista batrani care sunt bolnavi si care urmeaza diferite tratamente. Ei bine, acestia isi vor primi medicamentele conform schitei de tratament realizata de catre medic, asa ca vor avea parte de un tratament corect.

Unii seniori au nevoie si de masaj de recuperare, pentru ca fie anumite afectiuni fie anumite accidente suferite in trecut, nu le permit sa duca o viata confortabila. Un azil care se respecta are angajati kinetoterapeuti, care se ocupa de recuperarea fizica a seniorilor.

Igiena personala este foarte importanta chiar si pentru seniori, asa ca acestia in cazul in care nu se pot deplasa, primesc asistenta pentru a merge la dus. Mai mult decat atat, pot avea parte de servicii de frizerie, manichiura, pedichiura sau multe alte servicii.

Tot atunci cand discutam despre igiena personala trebuie sa precizam ca un azil care se respecta dispune de spalatorie si curatatorie proprie. Acest lucru inseamna ca hainele seniorilor sunt spalate ori de cate ori este nevoie, iar acestia vor purta zi de zi doar haine curate.

Exista seniori pasionati de lectura, asa ca exista azile care dispun de o biblioteca proprie, astfel incat seniorii au posibilitatea de a lectura chiar la azil. In acest fel, cu siguranta timpul seniorilor va trece mult mai rapid, dar si mult mai placut.

In ceea ce priveste cazarea, seniorii pot fi cazati impreuna cu alti seniori in camere, sau pot alege sa fie cazati singuri in camere, in functie de preferintele fiecaruia. Cei mai multi seniori insa isi doresc sa aiba coleg sau colegi de camera, pentru ca nu isi doresc sa aiba parte de singuratate, unii dintre acestia mutandu-se la azil tocmai pentru a scapa de singuratatea de acasa.

Asadar, acestea fiind spuse, dupa cum se poate observa in articol, viata intr-un azil de batrani nu este atat de grea si de plictisitoare precum cred unii seniori.

Este evident faptul ca fiecare si-ar dori sa petreaca timp alaturi de familie, in propria locuinta, insa pentru cei care nu au familie sau rude, ideea de a se muta intr-un azil de batrani nu este una tocmai rea, tinand cont de conditiile de trai existente intr-un azil de batrani, conditii de trai pe care le-am amintit in acest articol.

0 Shares
You May Also Like