Autoclava pentru salonul de infrumusetare - Cum sa o alegi, la ce sa fii atent?

Autoclava pentru salonul de infrumusetare – Cum sa o alegi, la ce sa fii atent?

0 Shares
0
0
0

Siguranta tratamentelor cosmetice depinde de diversi factori, dintre care cei mai importanti includ un nivel ridicat de sterilitate a echipamentelor si instrumentelor. Folosirea autoclavei – dispozitivul care permite indeplinirea standardelor aplicabile sterilizarii instrumentelor chirurgicale – va face posibila asigurarea celui mai inalt nivel de siguranta igienica.

Tratamentele cosmetice efectuate in saloanele de infrumusetare par a fi o interferenta mult mai usoara in tesuturile corpului nostru decat de exemplu procedurile chirurgicale. De fapt, totusi, la fel ca instrumentele chirurgicale nesterile reprezinta un pericol pentru viata noastra, si echipamentele cosmetice nesterile reprezinta o astfel de amenintare.

Acesta este motivul pentru care personalul saloanelor de infrumusetare ar trebui sa isi sterilizeze instrumentele cu o autoclava – un sterilizator care asigura cel mai inalt nivel de igiena si siguranta. Sa aflam ce este o autoclava si cum sa alegem dispozitivul perfect pentru salonul dvs. de infrumusetare.

Autoclava cosmetica – Ce este?

Dezinfectarea si sterilizarea sunt activitatile de baza pe care trebuie sa le urmeze instrumentele medicale, precum si cele utilizate in salonul dentar, salonul cosmetic si studiourile de tatuaje. Autoclava este un dispozitiv care asigura sterilitatea instrumentelor. Este un fel de rezervor incalzit inchis ermetic in care, datorita proceselor chimice, instrumentele plasate in interiorul dispozitivului ies ca sterile.

Agentul de sterilizare din autoclava este abur la o anumita temperatura strict definita. Distruge proteinele microorganismelor patogene, eliminandu-le astfel complet. Afecteaza nu numai bacteriile active, virusurile si ciupercile, ci si formele lor de spori. Utilizarea unei autoclave sub presiune a aburului este cea mai eficienta si cea mai cunoscuta metoda de sterilizare a instrumentelor.

Acum, insa, sunt mai accesibile pentru toata lumea si din ce in ce mai putine companii de cosmetice preda instrumentele de sterilizare catre o companie externa, care necesita mult timp si costa.

Toate instrumentele utilizate in timpul tratamentelor de infrumusetare care pot intra in contact cu sangele si fluidele corporale trebuie sterilizate. Aceasta regula se aplica atat sculelor mici, cum ar fi pensete, piloti, foarfece si cleste de taiere, cat si echipamentelor mai mari, cum ar fi freze, ferastrau cu toc si masini de frezat.

Acesta este cel mai avansat tip de autoclava disponibil pe piata in care pot fi sterilizate toate tipurile de instrumente ambalate si despachetate, chiar si cele cu structura cea mai complexa.

Sterilizarea instrumentelor cosmetice cu autoclava este foarte importanta pentru siguranta fiecarui client. Tocmai de aceea va recomandam autoclava pentru instrumente de manichiura si pedichiura Enbio S.

Dezinfectare sau sterilizare?

Termenii „dezinfectie” si „sterilizare” sunt adesea confundati intre ei. Intre timp, ele definesc diferite procese. Dezinfectarea este procesul de distrugere a formei vegetative a microorganismelor. Drept urmare, numarul lor este redus semnificativ. Cu cat dezinfectarea este mai lunga, cu atat sunt eliminati mai multi microbi.

Cu toate acestea, efectul de dezinfectie depinde de diversi factori, precum mediul in care traiesc microorganismele, numarul lor, speciile si activitatea fiziologica. Instrumentul dezinfectat nu este steril. Scopul acestei proceduri este de a preveni infectiile si raspandirea microorganismelor.

Distingem metode de dezinfectie fizica si chimica. Dezinfectarea fizica poate fi efectuata folosind abur la 100-105 ° C (aburul cu presiune redusa este utilizat pentru dezinfectarea echipamentelor pretratate) sau folosind o lampa UV.

0 Shares
You May Also Like