Ai depresie? Cere ajutor

Ai depresie? Cere ajutor

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta ai avut momente cand ai fost fericit si momente de tristete in viata ta. Nu este nimic anormal sa treci prin astfel de situatii. Dar daca esti in momentul cand nu mai simti bucurie sau entuziasm de ceva timp? Daca nimic din ceea ce te facea sa zambesti din tot sufletul nu iti mai aduce acest sentiment? Ai cumva o problema mai grava?

Depresia chiar exista? In urmatoarele randuri ale acestui articol o sa descoperi cateva informatii care te pot ajuta sa gasesti raspunsurile necesare sau sa iti trezeasca curiozitatea de a cunoaste mai multe detalii despre depresie si cum poti cere ajutor.

Esti expus sa suferi de depresie?

Toti oamenii sunt. Modul de viata haotic in care traim, multitudinea de evenimente care se petrec in jurul nostru, informatiile din media, impreuna cu multi alti factori pot declansa depresia. Este normal sa fi trist cand afli o veste nu tocmai placuta sau cand se intampla un eveniment tragic, dar ce te faci cand tristetea nu te mai paraseste si incepe sa iti afecetze viata in totalitate. In afara de emotiile pe care le traiesti cum ar fi stari de nervozitate inexplicabile sau lipsa de interes fata de orice activitate pot exista si probleme fiziologice provocate de depresie.

Printre acestea putem enumera mancatul excesiv sau lipsa poftei de a manca, somnul excesiv sau imposibilitatea de a adormi, stare de oboseala permanenta, cu toate ca ai dormit 8 sau chiar 10 ore, imposibilitatea de a te concentra pe parcursul zilei, stima de sine scazuta, timiditate excesiva cauzata de stima de sine scazuta etc.

Cum poti sa redevi ce ai fost?

Ar trebui sa ceri ajutor fara sa mai stai pe ganduri. Depresia nu dispare, iar netratata poate avea efecte negative asupra intregului organism si poate provoca boli cronice precum diabetul sau hipertensiunea arteriala. Totodata, emotiile negative si stima de sine foarte scazuta pot declansa tendinte suicidale. Unde sa ceri ajutor?

Trebuie sa iei legatura cu un psihoterapeut si sa incepi, impreuna cu acesta, prin sedinte de terapie, sa descoperi ce a cauzat aparitia acestor probleme si tot impreuna cu acesta, sa gasiti solutii.

Efectele psihoterapiei?

Prima data, terapeutul, prin teste specifice, va determina daca suferi de depresie sau nu. O data stabilit diagnosticul, se va concentra sa descoperiti impreuna cauza problemelor si ce anume amplifica starile tale.

O data descoperita cauza si ce o tine in viata, prin exercitii si diverse tehnici de specialitate, terapeutul te va ajuta sa reduci treptat aceste stari si in cazul in care apar sa le poti controla. Te va ajuta sa continui sa fi activ in viata de zi cu zi si sa depasesti acea lipsa de motivatie ce te poate face ineficient la locul de munca.
Treptat vei invata cum sa recapeti pozitivismul pierdut, dorinta de comunicare cu cei din jurul tau si cum sa privesti viata cu alti ochi. Este posibil sa redescoperi lumea, sa o intelegi mult mai bine si intr-o maniera mai pozitiva decat ai facut-o vreodata?

Recomandare

Toate lucrurile descrise mai sus se pot intampla si se vor intampla daca faci alegerea corecta. Sa fii constient de faptul ca relatia ta cu psihoterapeutul tau este una de lunga durata. El trebuie vazut ca si cel mai bun prieten al tau.

Avand in vedere ca nu sunt suficiente doua sedinte, este important sa alegi inteligent pe noul partener cu care iti reincepi viata. Pentru a afla si mai multe informatii poti cauta pe internet terapie depresie Cluj si vei afla multe detalii legate de acest subiect si sigur vei gasi si persoana potrivita.

0 Shares
You May Also Like