Tipologii de locuinte de achizitionat si grade de confort

Tipologii de locuinte de achizitionat si grade de confort

0 Shares
0
0
0

Achiziția unei case este un procedeu iminent tn viata unui om, etapele de consultare a pietei si vizualizare de oferte fiind parte integrata a acestuia. In timp ce unii prefera apartamentele largi, spatioase, altii sunt mult mai practici atunci cand vine vorba despre buget si se orienteaza dupa studio zona centrala. Pentru a face o achizitie calculata din perspectiva financiara si nu numai, este oportun sa colaborati cu o agentie imobiliara prin care sa ajungeti la specialisti din piata.

Acesti profesionisti va vor conduce, in functie de buget si preferinte, la cele mai avantajoase oferte. Insa, daca inca sunteti in faza initiala de prospectare a pietei, va indicam sa analizati cu atentie ofertele si mai ales, sa va stabiliti propriile criterii de selectie a locuintelor. Doriti sa va stabiliti intr-un ansamblu rezidential sau preferati locatiile centrale? Ei bine, chiar daca intr-un ansamblu poti beneficia de multa liniste si o comunitate de clienti selecta, chiar si centrele oraselor promit o atmosfera deosebita, pliata pe gusturile tinerilor si ale persoanelor care prefera vibe-ul tipic al marilor orase. In cadrul acestui articol va explicam pe scurt care sunt avantajele unei locuinte de tip studio si mai ales, care sunt cateva criterii care nu trebuie sa va lipseasca din lista atunci cand doriti o localizare a locuintei in centrele oraselor.

Ce este un apartament de tip studio

Un apartament de tip studio este o locuinta prevazuta cu un spatiu deschis, situata intr-un bloc nou construit sau care prezinta o stare foarte buna de functionare. Desi foarte multe persoane confunda apartamentele de tip studio cu garsonierele, principalele diferente se inregistreaza din perspectiva design-ului si a compartimentarii. Prevazut cu o camera multidimensionala care poate avea mai multe utilizari, un studio poate avea, in functie de modul de compartimentare asociat proiectului de executare, atat bucataria cat si baia ca si incaperi separate.

De obicei, avand in vedere ca vorbim despre studiouri care sunt amplasate in zone centrale, aceste constructii sunt prevazute si cu balcon pentru ca locatarii sa poata admira privelistea. Asa cum am mentionat, de foarte multe ori un studio este confundat cu o garsoniera. Diferentele dintre aceste doua tipuri de locuinte sunt insa majore. In primul rand, garsoniera este situata intr-un imobil cu o vechime indelungata, element care implica o anumita calitate a executarii planului si constructiei in sine. Antifonarea si izolarea termica a blocurilor vechi este de foarte multe ori realizata deficitar, element care nu va fi identificat si in cazul unui studio. Mai mult decat atat, in cazul unui studio vorbim despre suprafete mai mari, despre un design interior modern si despre materiale calitative utilizate in proiectare si executie.

Indicatori de urmat pentru identificarea unui studio potrivit propriilor cerinte

Daca doriti sa va achizitionati o astfel de locuinta intr-o zona centrala trebuie sa cunoasteti inca de la inceput care este renumele locatiei si cum va poate asigura aceasta un nivel ridicat de siguranta. Incercati sa filtrati cat mai mult ofertele si sa le prioritizati in functie de proximitatea fata de locul de munca, fata de serviciile la care doriti sa aveti acces.

0 Shares
You May Also Like