La ce este util un generator?

0 Shares
0
0
0

Pe santierele in lucru se gasesc de foarte multe ori generatoare electrice, pe care specialistii in domeniul constructiilor le folosesc. In cele ce urmeaza in acest articol veti putea descoperi mai multe detalii importante despre aceste generatoare, insa mai intai de toate este important sa vedem ce este un generator.

Un generator electric este o mașină capabilă să transforme în energie electrică orice tip de energie, care poate fi chimică, mecanică sau ușoară. Un generator electric este tot un dispozitiv capabil să mențină diferența de potențial electric (tensiune) între două puncte, numite centre sau terminale. Generatoarele de energie electrică sunt mașini proiectate să transforme energia mecanică în energie electrică.

Utilizarea unui generator electric:

Funcționarea unui generator electric este similară cu cea a unui motor electric care funcționează în sens invers. Această transformare se realizează prin acțiunea unui câmp magnetic pe conductorii electrici aranjați în bobine pe plăci de armură. Miscarea mecanică relativă dintre conductori și câmp este generată o forță electromotoare, așa cum a descoperit fizicianul Michael Faraday.

Asadar, dupa cum se poate vedea, generatorul electric este acel utilaj care poate fi utilizat pe santiere si nu numai, pentru a obtine energia electrica necesara pentru ca mesterii in domeniul constructiilor sa isi poata desfasura activitatea.

Un generator electric insa poate fi util si in zonele montane sau in zonele in care exista de multe ori pene de curent. Chiar si cei care merg ocazional la munte pot avea nevoie de un generator electric, mai ales in cazul in care cabana la care se cazeaza nu dispune de energie electrica.

Generatorul electric este ideal si pentru cei care merg la iarba verde de 1 mai sau cu diferite alte ocazii, si nu au o sursa de energie electrica la indemana pentru a putea conecta laptopul si sistemul audio pentru a avea muzica.

Ei bine, din cate se poate observa, un generator electric este utilajul care produce energie electrica, si care poate sa fie folosit in foarte multe situatii. De mentionat insa este faptul ca un generator electric are o valoare de piata destul de mare, in functie de specificatiile tehnice.

In trecut, cei care aveau nevoie de generatoare electrice fie trebuiau sa ceara ajutorul cunoscutilor pentru a le imprumuta generatoarele pentru o anumita perioada de timp pana sa isi rezolve treburile, fie achizitionau un generator pe care apoi il vindeau, fie cautau o alta solutie pentru remedierea problemei.

In prezent, exista firme care pot oferi un generator de inchiriat pentru o perioada scurta sau pentru o perioada indelungata de timp, in functie de nevoile clientului.

Acest lucru este extrem de important in conditiile in care exista situatii in care oamenii au nevoie sa foloseasca generatorul doar cateva ore sau una – doua zile.

Oamenii de afaceri, pot inchiria deasemenea generatoare pentru perioade indelungate de timp, pana cand isi termina de desfasurat activitatea pe santier. Cei care merg la munte sau la iarba verde si isi doresc o sursa de curent electric, pot inchiria pentru una sau mai multe zile generatorul de curent electric.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…