Cum pot fi motivati copiii sa invete?

0 Shares
0
0
0

Parintii care au copii la scoala, cu siguranta trebuie sa gaseasca mereu cele mai bune solutii pentru a-si motiva copiii sa invete, asa ca in continuare vom vedea care sunt cele mai bune solutii pentru motivarea copiilor sa invete.

In primul rand, fiecare parinte ar fi indicat sa discute cu copilul sau si sa ii explice acestuia de ce este important sa invete, de ce este important sa aiba o cariera de succes. Indicat ar fi ca parintii sa le ofere celor mici exemple pozitive “Uite, domnul Ionescu este inginer pentru ca a invatat bine”, sau diferite alte astfel de exemple.

In acest fel, copiii vor intelege faptul ca este mult mai indicat sa invete si sa aiba o cariera si un rost in viata, decat sa aiba alte preocupari.

Exista si parinti care aleg sa isi motiveze altfel copiii pentru a invata. De exemplu, exista copii pasionati de telefoane mobile si tablete. Unii parinti aleg sa le cumpere copiilor telefoanele sau tabletele preferate doar daca acestia au doar medii de 9 si de 10 la toate materiile.

In acest fel, cu siguranta copiii vor fi motivati sa invete, daca vor stii ca primesc sigur cadoul pe care il asteapta de atata timp.

Pentru copiii care locuiesc in marile orase ale tarii, posibilitatile de a fi motivati sa invete sunt mult mai multe. De exemplu, cei care invata foarte bine pot fi rasplatiti de catre parinti cu organizarea unui party in cele mai ravnite locatii petreceri copii din capitala.

Atunci cand discutam despre locatii pentru petreceri ale copiilor, discutam despre un univers al acestora, un loc in care ei pot juca jocurile video cele mai noi, sau pot desfasura diferite alte astfel de activitati.

O idee geniala a parintilor ar fi sa isi duca prima data copiii intr-un astfel de loc, pentru ca acestia sa fie atrasi de universul copiilor, iar apoi parintii sa ii informeze ca doar atunci se vor mai intoarce cand rezultatele de la invatatura vor fi foarte bune.

Toti copiii adora sa se joace, iar daca doar astfel vor fi dusi in universul lor, atunci cu siguranta isi vor da toata silinta pentru a invata cat mai bine.

Chiar si organizarea unor petreceri cu ocazia zilei de nastere sau cu diferite alte ocazii pot sa reprezinte modalitati foarte bune de a motiva copiii sa invete. Cei care isi doresc o asemenea petrecere, cu siguranta isi vor da toata silinta pentru a avea cele mai bune rezultate la invatatura, pentru ca isi doresc neaparat o petrecere la care sa se distreze alaturi de alti copii.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi o multime de modalitati prin care copiii pot fi motivati sa invete cat mai bine la scoala.

Tot ceea ce conteaza este ca parintii sa gaseasca cele mai bune modalitati si sa gaseasca exemplele cele mai bune pentru a li le oferi celor mici. In momentul in care cei mici receptioneaza mesajul, cu siguranta isi vor da mai mult silinta pentru a invata.

0 Shares
You May Also Like