Cum este pregatit un corp pentru cremare?

Cum este pregatit un corp pentru cremare?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, foarte multe familii indoliate au ales sa isi incinereze decedatii intr-un incinerator uman Romania, din diferite motive. Unii au ales sa isi incinereze decedatii pentru ca aceasta solutie este mai ieftina decat inmormantarea.

Au existat cazuri in care cei decedati, au avut ultima dorinta aceea de a fi incinerati, iar cei ramasi in urma s-au conformat. Cremarea este un mod demn de a onora o viata bine traita. Dar, daca nu sunteti familiarizati cu procesul si modul in care functioneaza, este posibil sa doriti sa aflati mai multe despre cremare inainte de a o alege pentru dvs. sau pentru persoana iubita.

Cremarea este o traditie testata in timp. Sa nu uitam ca, chiar si romanii antici au folosit-o. Iar cremarea a devenit din nou o alternativa din ce in ce mai populara la o inmormantare traditionala, care poate fi nu numai costisitoare, ci si necesita multa munca de planificat.

Pentru a va asigura ca cremarea este alegerea potrivita pentru dvs., haideti sa parcurgem pasii modului in care este pregatit un corp pentru cremare, precum si ce se intampla in timpul si dupa procesul de cremare.

Pasul 1: Verificari de identitate

In primul rand, toate informatiile personale sunt colectate, iar cauza decesului este aprobata de catre profesionistii medicali.

Apoi, ingrijitorii respecta proceduri de etichetare minutioase pe parcursul fiecarei etape de pregatire a corpului si a procesului de cremare pentru a se asigura ca persoana corecta este cremata si cenusa potrivita va fi returnata familiei.

Chiar si in timpul cremarii, o eticheta metalica rezistenta la foc insoteste corpul, astfel incat nu exista niciodata riscul unei identitati gresite.

Pasul 2: Pregatirea corpului

Daca persoana iubita a avut un implant chirurgical, cum ar fi un stimulator cardiac, acesta va fi indepartat pentru a preveni complicatiile. De asemenea, bijuteriile sunt eliminate inainte ca procesul de incinerare sa aiba loc. Apoi, corpul este gata sa fie introdus in recipientul pentru cremare.

Pasul 3: Amplasarea in recipientul pentru cremare

Fiecare cremare trebuie sa aiba loc intr-un recipient rigid, combustibil. Furnizorii de servicii de cremare cu reputatie ar trebui sa includa un recipient de carton in pretul de cremare.

Cu toate acestea, aceasta este o intrebare care trebuie adresata in momentul in care obtineti un pret pentru cremarea persoanei iubite, deoarece unii pot adauga o taxa pentru container la pretul final. Indiferent de furnizorul de servicii alese, asigurati-va intotdeauna acest pas pentru a evita costurile ascunse.

Pasul 4: Intrarea in camera de incinerare

Odata ce corpul pregatit se afla in recipientul combustibil, recipientul este apoi plasat in interiorul camerei de incinerare preincalzita. In termen de o ora jumate – doua ore, continutul camerei se va descompune in mod natural in cenusa. Corpurile nu sunt niciodata expuse la flacara, o conceptie gresita comuna despre procesul de cremare.

Pasul 5: Rafinarea cenusii

Dupa ce cenusa este racita, se verifica daca exista impuritati ramase, care sunt indepartate manual daca exista. Cenusa este apoi mutata intr-un cremulator care le rafineaza intr-o pulbere fina. In acest moment, procesul de cremare este complet, iar ramasitele persoanei iubite au fost complet pregatite, ingrijite si tratate cu respectul pe care il merita.

Pasul 6: Predarea cenusii familiei indoliate

In ultimul pas, cenusa persoanei iubite este transferata in recipientul ales. Apoi, familia va face ceea ce va crede de cuviinta cu cenusa. Unele familii vor pastra urna cu cenusa, alte familii o vor ingropa sau o vor imprastia in mare de exemplu.

0 Shares
You May Also Like
Cum-poti-purta-o-brosa

Cum poti purta o brosa?

Cu totii iubim accesoriile, insa trebuie sa recunoastem faptul ca femeile sunt mai norocoase atunci cand vine vorba…