Cum alegi perna perfecta - Ce perna sa alegeti in functie de postura de dormit

Cum alegi perna perfecta – Ce perna sa alegeti in functie de postura de dormit

0 Shares
0
0
0

Cum alegi perna perfecta - Ce perna sa alegeti in functie de postura de dormitAtunci cand decideti sa alegeti o perna sau alta, acesta este fara indoiala, cel mai important factor, deoarece pentru a evita durerea cervicala, contracturile si chiar sforaitul si a ajunge sa respirati corect, cel mai important lucru este ca , capul, gatul si coloana vertebrala sa fie aliniate. Pozitia in care dormim este decisiva.

Pe burta Daca dormim pe burta, cel mai bine este ca perna sa fie subtire (10 centimetri sau mai putin) si moale. O perna prea inalta nu va permite alinierea gatului cu coloana vertebrala si, daca umplutura pentru perne este una tare, nu ne va lasa sa respiram corect, deci este probabil sa apara sforaitul.

  • Cu fata in sus:In acest caz, atat grosimea, cat si duritatea pernei ar trebui sa fie medii, intre aproximativ 11-13 centimetri si care permite sustinerea buna a cefei si a coloanei, fara a crea presiune.
  • Pe lateral:Pentru a alege perna atunci cand dormim pe o parte,trebuie sa luam in considerare alti factori, um car fi dimensiunea umerilor nostri. Chiar si asa, in general, ar trebui sa ne uitam la unghiul format de barbie si gat, care trebuie sa fie de 90 de grade pentru a nu se ridica cu torticolis dimineata. O fermitate medie – de exemplu, cea pe care o obtinem cu o umplutura de vascoelastic – functioneaza de obicei bine in toate cazurile, dar este mai bine sa incercati, deoarece mai multi factori influenteaza si in acest caz… cum ar fi greutatea capului fiecaruia.

Ce material sa alegeti?

In prezent, exista multe materiale. Alegerea va depinde de multi factori, precum si de postura  la gusturi sau preturi. Cele mai frecvente sunt:

Latexul. Latexul – care poate fi natural sau sintetic – este un material foarte adaptabil si ferm, care ofera un suport bun al capului, deci este ideal  pentru cine doarme pe lateral sau pentru persoanele mai corpolente.. Este moale, placut si se aeriseste foarte bine, deci este, de asemenea, rece vara si foarte recomandat pentru cei care transpira de obicei noaptea. Fiind antibacterian, este recomandat si celor alergici la acarieni.

Pene .. Realizate in cea mai mare parte din pene de rata sau gasca, aceste tipuri de perne sunt moi si, desi se deformeaza rapid, revin rapid la forma lor originala. Deoarece nu tin bine gatul, ele sunt ideale pentru persoanele care dorm cu fata in jos.  Fiind izolante, ele sunt perfecte pentru orice anotimp.

  • Viscoelastic:Se adapteaza la forma capului, deci este umplutura de perne ideala pentru persoanele cu probleme cervicale, in special pentru cei care dorm pe o parte.Genereaza caldura, asa ca cel mai bine este sa le rezervati pentru iarna.
  • Sintetic.Acestea sunt de obicei realizate din spuma de poliester sau poliuretan. Ele sunt respirabile si sunt de obicei moi, facandu-le ideale pentru oameni subtiri si copii. Ele sunt de obicei economice, dar viata lor utila este mai scurta si are efect de memorie, adica de obicei iau forma atunci cand schimbam postura.

 

0 Shares
You May Also Like