Conditii de pastrare a materialelor pentru constructii si impiedicarea degradarii premature

Conditii de pastrare a materialelor pentru constructii si impiedicarea degradarii premature

0 Shares
0
0
0

Realizarea unor constructii sustenabile implica un nivel ridicat de calitate atat pentru materialele utilizate cat si pentru manopera efectuata. In vederea indeplinirii acestui scop, depozitele pentru materiale de constructie trebuie sa indeplineasca sistematic o serie de conditii, totul pentru ca materialele finale sa fie optime in utilizare.

A apela la depozit materiale constructii Cluj este cu siguranta cea mai buna optiune pentru clientii persoane juridice sau fizice in alegerea materialelor de calitate. Regulile stricte de depozitare a materialelor, gestionarea cu grija a acestora de catre resursa umana si mai ales, paleta larga de preturi pentru orice buget sunt elementele cele mai proeminente care atrag clienti din mai multe zone ale tarii.

In continuare iti prezentam normele si metodologia de pastrare a materialelor pentru constructii in depozitul din Cluj pentru maximizarea calitatii acestora si prevenirea unei degradari premature ce poate fi realizata de catre intruziunea unor factori externi.

Conditii de pastrare pentru evitare degradarii

Cuvantul „depozit” ne duce cu gandul la numeroase materiale stivuite unele peste celelalte, bine categorizate in functie de dimensiune, tipar sau greutate. Insa lucrul dintr-un depozit nu se rezuma doar la acest aspect ci necesita, intr-o maniera sistematica, monitorizarea atenta a factorilor de clima, a resursei umane care detine accesul in acest spatiu.

Prin urmare, ordonarea si stivuirea materialelor pentru constructii are rolul de a identifica rapid (de catre gestionarul depozitului) tipul de material solicitat de catre client si oferirea catre acesta a tuturor informatiilor legate de valabilitate, conditii de siguranta, cantitate solicitata in functie de dimensiunea constructiei.

Normele de securitate sunt atent respectate in cadrul unui depozit pentru a putea preveni accidentele in munca realizate de catre utilaje, manevrarea defectuoasa a materialelor care sa conduca inspre imposibilitatea utilizarii acestora.

Cimentul, caramida, paletii de bca sau alte tipuri de agregate au fiecare propriile norme de manevrare si pastrare in conditii de siguranta. Conditiile de microclimat (temperatura, lumina, umiditate) au un impact direct asupra materialelor prafoase, dar si a celor in stare solida sau lichida.

Din acest motiv, pentru a eficientiza structurarea materialelor dintr-un depozit, realizarea unui nomenclator cu zonele de acces dar si cu cele in care se regasesc materialele, reprezinta un document important de gestiune care maximizeaza eficienta.

Caracteristicile unui depozit care prioritizeaza calitatea materialelor

Orice client isi doreste sa detina acces la o piata competitiva in zona de materiale de constructii pentru a beneficia de preturi cat mai bune. De multe ori clientii omit insa modul in care aceste materiale sunt depozitate si implicit, sursa de provenienta a acestora.

Sublinem ca utilizarea unor materiale degradate (pe care numai specialistii le pot identifica) poate conduce la realizarea superficiala a unei cladiri si la asocierea a numeroase riscuri (structura de rezistenta precara, aparitia unor crapaturi la nivelul peretilor, macinare a materialului utilizat, etc.).

Din acest motiv, indicam tuturor clientilor sa prioritizeze atat sursa de provenienta a materialelor cat si modul in care acestea sunt depozitate, gestionate si manevrate. Construirea unui camin este o actiune importanta pentru fiecare dintre noi. A apela doar la specialisti si a investi in calitate trebuie sa fie pentru orice client un laitmotiv.

0 Shares
You May Also Like