Procedura de insolvență – ce este și de ce ai nevoie de un avocat

0 Shares
0
0
0

Insolvența este procedura prin care unei firme sau societăți i se poate garanta că este protejată de acțiuni de executare silită sau altele ce pot fi îndreptate împotriva acesteia. În momentul în care o firmă rămâne fără resurse financiare necesare pentru a plăti ceea ce trebuie, apelează la insolvență.

De reținut este că insolvența nu înseamnă faliment, ci nici pierderea firmei, ci doar o perioadă în care situația financiară se poate reechilibrare. Pentru a obține insolvența și a avea cele mai bune rezultate, ai nevoie de un avocat Bucuresti specializat.

Cu alte cuvinte, această acțiune înseamnă că nu îți mai poți plăti datoriile și intrare în insolvență presupune că poți scăpa de plata unei părți a acestora, în cazul în care faci un plan de reorganizare. În efectuarea acestui plan, este evidentă necesitatea unui avocat. Persoana juridică în cauză va propune creditorilor un plan prin care să le fie rambursate datoriile, dar nu 100% din ele.

Este important să alegi un avocat specializat în insolvență, care îți poate fi de folos în obținerea celor mai bune rezultate cu privire la firma pe care o deții. Indiferent de dimensiunile firmei, insolvența este o modalitate ideală de a nu intra în faliment, asta bineînțeles dacă planul întocmit este unul eficient.

O unitate administrativ-teritorială poate fi considerată în stare de insilvență atunci când nu achită obligațiile de plată lichide și exigibile, mai vechi de 120 de zile și care depășesc 50% din bugetul anual, fără să mai fie luate în considerare cele care se află în litigiul contractual, cât și neachitarea drepturilor salariale prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli, pe o perioadă mai lungă de 120 de zile de la momentul datei scadente.

Ce legi se aplică pentru insolvență?

Legea privind insolvența este una relativ complexă. Scopul acesteia este de a institui o procedură colectivă pentru acoperirea pasivelor debitorului, cu acordarea șansei de redresare a activității sale.

Procedurile prevăzure de lege se aplică doar profesioniștilor definiți la art.3, aliniantul 2 din Codul Civil. Acestea se aplică și regiilor autonome, însă nu se poate aplica unităților și instituțiilor de învățămând preuniversitar sau universitar.

Despre mai multe aspecte privind insolvența și ce legi îi sunt aplicabile poți discuta cu un avocat insolventa specializat. Acesta te va îndruma către cele mai bune alegeri pentru firma ta, cât și către un plan bine pus la punct pentru obținerea insolvenței. Îți oferim posibilitatea de a te programa la o ședință de consultanță juridică, pentru a discuta mai multe despre starea în care se află business-ul tău.

Ce perioadă i se atribuie insolvenței?

Procedura de insolvență durează o perioadă de maxim 4 ani, în condiții deosebite. O regulă importantă este faptul că termenul de executare al planului de reorganizare este de maxim 3 ani, în condiții deosebite și se poate solicita extinderea sa la un termen de maxim 4 ani.

Așadar, altfel spus, pentru a te asigura că societatea pe care o deții este în condiții optime pentru insolvență, apelează la un avocat!

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like