Vârsta Recomandată pentru a Învăța Engleza

Vârsta Recomandată pentru a Învăța Engleza

0 Shares
0
0
0

Învățarea unei limbi străine, cum ar fi engleza, poate începe la orice vârstă, iar beneficiile sunt evidente indiferent de momentul în care începi acest proces. Cu toate acestea, există o dezbatere în jurul vârstei optime pentru a începe studiul unei limbi străine, inclusiv a englezei.

 1. Dezvoltarea Cognitivă și Capacitatea de Învățare

Cercetările în domeniul dezvoltării cognitive sugerează că copiii au o capacitate mai mare de a învăța limbi străine în comparație cu adulții. În general, se crede că copiii învață limbi străine mai ușor și mai rapid datorită plasticității creierului lor în formare. Această perioadă de învățare precoce este considerată a fi între vârsta de 3 și 7 ani. Citește mai multe pe curs de limba engleza pentru incepatori.

 1. Motivația și Interesul

Un alt factor important în determinarea vârstei recomandate pentru a învăța engleza este motivația și interesul persoanei în cauză. Copiii mai mici pot fi motivați să învețe limba engleză prin intermediul jocurilor, cântecelor și activităților interactive, în timp ce adulții pot fi motivați de obiective personale sau profesionale.

 1. Experiențele Anterioare de Învățare

Experiențele anterioare de învățare a limbilor străine pot influența și ele momentul optim pentru a începe studiul englezei. Cei care au deja cunoștințe de bază într-o altă limbă străină ar putea găsi mai ușor să învețe engleza, indiferent de vârsta lor.

 1. Oportunitățile de Exercitare și Utilizare a Limbii

Un alt factor important este disponibilitatea și oportunitatea de a practica și utiliza limba engleză în mod regulat. În contexte în care există mai multe oportunități de expunere la limbă, cum ar fi în școli internaționale sau medii multiculturale, copiii pot începe să învețe engleza mai devreme și să-și dezvolte abilitățile lingvistice mai rapid.

 1. Flexibilitatea și Capacitatea de Adaptare

Este important să subliniem că nu există o vârstă “prea târzie” pentru a învăța engleza sau orice altă limbă străină. Creierul uman este capabil să asimileze și să învețe limbi străine pe tot parcursul vieții, iar adulții pot avea avantaje precum o mai bună înțelegere a gramaticii și a structurilor lingvistice complexe.

Nu există o vârstă universală sau “perfectă” pentru a începe să înveți engleza. Este important să iei în considerare factori precum dezvoltarea cognitivă, motivația personală și oportunitățile de expunere la limbă în decizia de a începe studiul englezei. Indiferent de momentul în care începi, important este să fii dedicat și să continui să exersezi și să practici pentru a-ți îmbunătăți abilitățile lingvistice în timp.

De Ce Copiii Învață Mai Ușor Engleză?

Este binecunoscut faptul că copiii par să învețe mai ușor și mai rapid decât adulții atunci când vine vorba de limbi străine, inclusiv engleza. Există mai mulți factori care contribuie la această abilitate de a învăța în mod eficient limbi străine în copilărie. Iată câteva dintre aceste motive:

 1. Plasticitatea Creierului:

Una dintre cele mai importante explicații este plasticitatea creierului în dezvoltare. În copilărie, creierul este extrem de maleabil și flexibil, ceea ce facilitează asimilarea și memorarea unui număr mare de informații, inclusiv a structurilor și sunetelor unei limbi străine.

 1. Absența Fricii și Inhibițiilor:

Copiii sunt adesea lipsiți de frica de a greși sau de inhibițiile care pot împiedica adulții să învețe limbi străine. Ei sunt mai predispuși să încerce să vorbească și să își exerseze abilitățile fără teama de a fi judecați sau de a face greșeli.

 1. Capacitatea de Imitare:

Copiii au o capacitate naturală de imitare, ceea ce îi ajută să reproducă sunetele și modelele de vorbire specifice unei limbi străine cu mai multă precizie. Acest lucru le permite să dobândească o pronunție mai autentică și să își îmbunătățească abilitățile de ascultare și înțelegere.

 1. Experiența de Învățare Ludică:

Metodele de învățare ludică și interactive sunt adesea folosite în predarea limbilor străine copiilor. Aceste activități amuzante și stimulante, cum ar fi jocurile, cântecele, povestirile și activitățile artistice, îi țin pe copii motivați și implicați în procesul de învățare.

 1. Timpul și Consistența:

Copiii au adesea mai mult timp și oportunități mai frecvente de a fi expuși la limba engleză în mediile lor de învățare, cum ar fi școlile internaționale sau programele de educație timpurie. Această expunere constantă și regulată la limba engleză le permite să-și consolideze și să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice în mod natural.

 1. Capacitatea de a învăța Fără Prejudecăți:

Copiii sunt deschiși și receptivi la noi experiențe și culturi. Ei nu au prejudecăți legate de limba sau cultura unei alte țări, ceea ce îi ajută să învețe și să adopte engleza într-un mod autentic și natural.

Copiii învață mai ușor engleza datorită plasticității creierului lor în dezvoltare, absenței inhibițiilor, capacitatea de imitare, experiențelor de învățare ludică, expunerii consistente și capacității de a învăța fără prejudecăți. Aceste caracteristici fac ca copilăria să fie o perioadă ideală pentru a începe studiul unei limbi străine și să își dezvolte abilitățile lingvistice într-un mod eficient și plăcut.

0 Shares