De ce chitara este cel mai bun instrument de invatat?

De ce chitara este cel mai bun instrument de invatat?

0 Shares
0
0
0

Chitara este unul dintre cele mai populare si utilizate instrumente. Chitara este populara pentru ca este portabila, flexibila, polifonica si accesibila. Popularitatea chitarei o face o alegere evidenta pentru multi care doresc sa invete un instrument. Si datorita popularitatii sale, exista multe materiale disponibile pentru a invata.

Motive pentru popularitatea chitarei

Portabila

In ceea ce priveste portabilitatea, nu poti invinge chitara. Chitara acustica nu necesita amplificare sau electronica. Este un instrument usor si poate incapea cu usurinta in portbagajul unei masini sau chiar in cosul de deasupra capului, intr-un avion. Dupa transport, necesita putina intretinere sau asamblare. Tot ce trebuie sa faceti este sa-l acordati si este gata de folosit. Poti vedea aici chitare de la Mcmusic.

Flexibil

Chitara este un instrument flexibil, al carui ton si timbru sunt potrivite pentru majoritatea stilurilor de muzica. Chitara joaca un rol central in muzica populara, rock, latina, funk, jazz si multe altele. De asemenea, si-a facut loc in majoritatea celorlalte stiluri de muzica ca instrument cameo.

Polifonic

Chitara este un instrument polifonic. Aceasta inseamna ca este capabil sa cante mai mult de un ton simultan, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pentru a canta armonii. Singurul alt instrument popular care exceleaza la acest lucru este pianul. Si dintre cele doua, chitara este mult mai usor de transportat si, de obicei, mult mai ieftin de cumparat.

Gama larga

Gama chitarei se intinde pe aproape 4 octave, in comparatie cu aproximativ 7 la pian. Aceasta gama este deosebit de larga, avand in vedere factorul de forma mai mic al chitarei. Poate produce note din registrul superior al gamei de bas si in sus. Adaugati cateva corzi foarte joase si gama se apropie de cea a unui pian. Si exista chitare cu corzi suplimentare care pot face exact asta (vezi: harpa-chitara, chitara cu 8 corzi).

Abordabil

Chitara poate fi considerata abordabila deoarece este relativ usor sa inveti sa canti prima nota, scala sau acord. Freturile chitarei asigura o divizare clara intre note. De fapt, nici nu trebuie sa stii exact unde sunt acele puncte de divizare. Spre deosebire de un instrument precum vioara, care nu are freturi, este relativ usor sa canti o nota corecta la chitara.

Popular

Chitara este, de asemenea, populara pentru ca este folosita in atat de multa muzica. Cand cursantii de muzica doresc sa inceapa sa cante melodiile lor preferate, deseori descopera ca o chitara este cel mai bun instrument pentru a incepe, deoarece apare atat de des in muzica populara.

Resurse

Adaugati la aceste liste de motive inca unul: exista multe carti, resurse de instruire, site-uri web si alte materiale de invatare disponibile pentru a invata chitara si, de asemenea, multi profesori de chitara din care sa alegeti. Putine alte instrumente au o baza atat de mare de resurse disponibile din care sa poti invata.

Capcane

Desi chitara poate fi doar cel mai bun instrument pentru muzicienii incepatori, nu este lipsita de propriile neajunsuri. Aveti grija sa evitati capcanele instrumentelor prost construite si informatiile gresite pe care le puteti gasi in unele dintre materialele de invatare disponibile.

Cum puteti invata sa cantati la chitara?

Sa invatati sa cantati la chitara poate fi o experienta foarte satisfacatoare si plina de satisfactii. Indiferent daca sunteti un incepator complet sau doriti sa va imbunatatiti abilitatile, exista cativa pasi cheie pe care ii puteti urma pentru a invata sa cantati la chitara.

Primul pas este sa achizitionati o chitara. Daca sunteti incepator, o chitara acustica este o optiune excelenta pentru inceput. Aceste chitare sunt usor de gasit si relativ ieftine. Daca doriti sa cantati muzica rock sau metal, s-ar putea sa doriti sa achizitionati o chitara electrica.

Dupa ce ati achizitionat o chitara, este important sa invatati cum sa o tineti corect si sa o acordati. In general, chitarele acustice se acordeaza intr-un mod standard, EADGBE, iar chitarele electrice pot fi acordate in mai multe moduri. Exista multe tutoriale video pe YouTube care va pot ajuta sa invatati cum sa acordati o chitara.

Urmatorul pas este sa invatati notele si acordurile de baza. Notele sunt literele alfabetului muzical, iar acordurile sunt combinatii de note care suna bine impreuna. Exista multe tutoriale online care va pot ajuta sa invatati notele si acordurile de baza. Dupa ce ati invatat notele si acordurile, puteti incepe sa cantati cantece simple.

Pentru a va imbunatati abilitatile, ar trebui sa exersati in mod regulat. Incercati sa exersati zilnic timp de cel putin 30 de minute. Exersati tehnici de degetare, imbunatatiti viteza si precizia, si incercati sa invatati cantece noi.

In plus, puteti lua in considerare participarea la cursuri de chitara sau lectii individuale. Un profesor de chitara experimentat poate va poate oferi indrumare si feedback personalizat, astfel incat sa puteti sa va imbunatatiti mai rapid abilitatile.

Invatarea sa cantati la chitara poate fi o experienta plina de satisfactii. Pentru a incepe, trebuie sa achizitionati o chitara, sa invatati cum sa o acordati si sa invatati notele si acordurile de baza. Exersati regulat si luati in considerare participarea la cursuri sau lectii individuale pentru a va imbunatati abilitatile.

0 Shares